

Hovězí na italský způsob
Suroviny
- cibule
- česnek
- lilek
- fazolky,
- hovězí zadní (v bezmasé var. možno nahradit hlívou)
- tomatová omáčka
Postup přípravy receptu
Na osmahlé pokrájené cibulce orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené libové vepřové /zadní hovězí maso nakrájené na tenké plátky.
Zatím si na plátky nakrájíme česnek, lilek, omyjeme fazolky (čerstvé / mražené).
Přidáme k masu a dodusíme do měkka (podle druhu masa; hovězí trvá mnohem déle).
Na závěr vše "spojíme"/krátce povaříme s hotovou tomatovou omáčkou (např. v Lidlu: Tomato Napoli, s cibulkou a bazalkou – sklenice 500 ml cca za 23 Kč) a dochutíme posekanou (ideálně čerstvou) bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s těstovinami, nejlépe plochými nebo tzv. hnízdy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na italský způsob
-
dělám skorem to samé .. jen nedávám tomat. om., občas přidám trochu protlaku místo rajčat. omáčky - příp. rajč. pyré