Fazolková omáčka
Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu. Určitě vyzkoušejte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,77 g |
Tuky | 70,23 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 46,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo. Zasypeme moukou, promícháme a krátce osmahneme.
Krok 2: Vznikne světlá jíška, kterou rozředíme vývarem a nálevem z fazolek.
Krok 3: Podle chuti osolíme a necháme 5 minut povařit.
Krok 4: Přidáme smetanu a vložíme fazolky.
Krok 5: Můžeme dochutit octem. Necháme ještě 5 minut přejít varem.
Krok 6: Podáváme s vařeným hovězím masem, vajíčkem a bramborami.
Zveřejněno 1. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yv2M
Moje poznámka
Fazolková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yv2M
Nejnovější recepty
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 3 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 11 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 23 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Zorrolady před 1 hodinou
Cuketová polévka krémová
Bretik před 1 hodinou
Kvašená cuketa
Bretik před 1 hodinou
Zapékaná cuketa na plech
Bretik před 1 hodinou
Rychlý cuketový guláš
Bretik před 1 hodinou
Zadělávaná cuketa s koprem
Bretik před 1 hodinou
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Bretik před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
Martivac před 1 hodinou
Hrušková povidla na frgále
Sbotka před 1 hodinou
Rychlá kulajda
Misicka77 před 2 hodinami
Tématické fráze:
fazolková omáčka se smetanou,
fazolová omáčka,
fazolová omáčka recept,
omáčka z fazolek,
bílá fazolova omáčka,
fazulková omáčka,
smetanová omáčka s fazolkami,
bílá omáčka s fazolkami,
omáčka s fazolkami,
fazolová máčka,
omačka s fazolek,
omacka z cerstvych fazolek,
fazolky recept,
fazolky,
fazolková smetanová omáčka,
recepty fazolova omacka,
omáčka s vajíčkem,
omačka s fazolemi,
bílá omáčka,
fazulova omacka
Suroviny:
fazolky sterilované,
smetana,
máslo,
mouka,
vývar masový,
sůl,
ocet
Komentáře (26)
pipre - já cibuli nedávám ale ráda vyzkouším podle Tebe, papričko - taky raději vařím z čerstvých surovin, ale v tomto případě - nevím proč, mi chutná omáčka víc ze sterilovaných , možná je to tím, že mám tak zafixovanou chuť, jak ji dělala maminka. JaniR - manžel ji taky moc nemusí