Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 056 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,36 g |
| Tuky | 114,97 g |
| Vláknina | 21,40 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 279,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.
Krok 2: Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.
Krok 3: Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.
Krok 4: Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.
Krok 5: Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barcelonský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XmP
Moje poznámka
Barcelonský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XmP
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 48 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 4 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 5 hodinami
Tématické fráze:
závin z kukuřičné mouky,
jablečný závin ze smetany,
recept jabl. závin,
závin z kypřícího prášku,
kukuřičný závin jablečný,
jablečný ko,
jablečný zavin se smetanou,
směs na jablečný závin,
jablečný závin z kypřícího prášku,
těsto na jabl. závin,
těsto na jabl.závin,
barcelosky jablkovy zavin,
strudl z kukuricne mouky,
jablkovy zavin z kukuřične mouky,
makový závin z kypřícího prášku,
barcelonsky strudl,
štrůdl recept,
jablečný závin,
jablecny ko,
těsto na štrůdl z kukuřičné mouky
Suroviny:
skořice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr,
mouka kukuřičná,
vejce,
mandle strouhané,
jablko,
skořice,
cukr,
šťáva citronová,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)
V závinu mám ráda právě ta rozpečená jablíčka, tak tady bych je možná trochu podusila.
Místo kukuřičné mouky můžete dát polohrubou, myslím že to nebude vadit
já našla recept tady http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/436/barcelo... a moc se mi to líbilo, tak jsem to včera vyzkoušela, výsledek je jiný, ale dobrý!!!