Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky v omáčce z jadelu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 218 kJ /
1 247 kcal
Bílkoviny98,90 g
Tuky42,40 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 3,21 g
Sůl7,50 g
Sacharidy100,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem (asi 250 ml). Krok 3: Vsypeme nahrubo nastrouhaný jadel, promícháme a přidáme kapustičky. Za častého míchání (opatrného,abychom neponičili tvar kapusty ) necháme probublávat ještě 10-12 minut. Je-li potřeba, pokrm dosolíme. Podáváme s vařenými brambory.

Zveřejněno 3. 9. 2009

Poznámka autorky Eliza

V prvních okamžicích po vsypání jadelu se začnou tvořit "slepence" sýra. Ty se během doby přípravy ale zcela rozpustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm3X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm3X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypada to lakave, urcite uvarim a davam bodik.:-p

vyborny recept,dnes sem ho udelala rodince..moc diky :yes::yes::yes::yes:

Světlanko díky, pařený-ovčí sýr znám,jen jsem nevěděla, že se mu "píše jadel":-O:-D

Eli, další pastva pro oči!:yes: U nás kapustičky taky jenom já.:-( Ti moji rošťáci zdlábnou kapustu jenom když jim udělám kapustové karbanátky. Tobě patří bod!:yes:

Joj, to vypadá hezky a chutně! :-p:yes: 10.

Patri, tak to fakt nevím, ale matně si vybavuji 1400 KJ/100 g ... Zatím to nesleduji a obal jsem už vyhodila. Já sleduji kategorie chutná-nechutná...:-)) I když časem...kdo ví...;-)

Ježíšku, kapustičky, to je nádhera. +:-)):yes:
Eli, kolik procent má Jadel??
Hlídám holesterol:-//

Ony se ty kapustičky pěkně prosolí tím jadelem, takže se zredukuje taková ta jejich typická nahořklá příchuť. Já je tedy mám ráda i jen s máslem, jak píše Výbušná, ale tahle kdysi vymyšlená úprava je moje nejoblíbenější.
Místo uzeného nebo šunky lze použít i anglickou slaninu a bude to možná ještě lepší, ovšem vydatnější na kalorie.
Za ty bodíky a ohlasy moc děkuji :-).

Eli, tradičně krásné fotečky:yes:. Růžičkovou kapustu sním, ale nemusím ji mít. Moc se mi líbí ten nápad s jadelem;-). Určitě příležitostně použiji, recept už mám v oblíbených:-). Recept si zaslouží bodíka. :-!:-)):yes::yes::yes:

Mně by určitě chutnalo, ale u nás doma absolutně neprůchodné a to vzácně u všech:-))

Já jsem kapustičky milovala, když jsme je doma pěstovali. Pak jsem je párkrát zkusila koupit, ale nepovedlo se mi koupit čerstvé, zklamala jsem se a tak už to nepokouším...ale Tvoje fotky jsou velmi inspirující, možná jim dám ještě jednu šanci:-p

Eli - nádhera. Já růžičkovou kapustu moc nemusím, ale tohle vypadá úžasně ;-)

janko, jadel je normálně v Albertu a i v Hypernově! Když je v Orlové, měl by být snad kdekoliv, ačkoliv ani to nemusí být pravda. Například různé celozrnné mouky začali objednávat u nás v Albertu až po mé stížnosti, že tady fakt máme h...:-)):-D

Elizko, díky za vysvětlení - sice nevím, o jaký sýr jde, ale to není důležité, pokusím se to najít u nás v těch supermakr. a když to nenajdu, tak to nahradím balkánem nebo fetou-to znám,:-D

Výbušná, tak si uvař jen pro sebe...;-) Tímhle způsobem jsem rodinu naučila jíst spoustu věcí, protože když jsem si sedla ke stolu s něčím jiným, měli pocit, že je o něco chci ošidit a ochutnávali mi z talíře...:-D Už proto, že jsem tak známá svojí mlsností ;-):-*.

Janko, jadel je tvrdý, řekla bych velmi tvrdý, slaný sýr bílé barvy, prodává se zatočený v takový tlustý cop. Určitě ho mají v supermarketech v pultovém prodeji. Někdy se prodává i zatavený, ale ten je měkčí a není tolik slaný. Myslím, že tenhle druh by se v omáčce nerozpouštěl tak snadno. Čím by ho šlo nahradit, to nevím, ten recept je na jeho chuti založený. Ale použít lze i niva, snad i balkán nebo spíš feta.
Jani, ano, můj nápad, ale letitý - někdy z počátků mého vaření. Teď jsem se k němu vrátila, protože Dominik se stal "téměř-vegetariánem", tak pro něj musím vymýšlet něco ze zeleniny nebo luštěnin.

Takže , Jani R. znáš "jadel":-? asi to opravdu bude tvrdý sýr, že:-? Já ho sice nikde neviděla, nekoupila, ale budu ráda, když mě někdo poučí;-)

Elizo, jadel mám moc ráda, je takový super slaný a vůbec mne nenapadlo, že se dá jíst jinak, než na chlebu s máslem:-p. A kapustičky mám taky ráda a ta kombinace sýru a kapustiček je teda něco. Ten recept je tvůj nápad? Určitě plus!!:yes:

ja mam ruzickovy kel velmi rada....a mam ho rada iba ja v celej celucickej rodine...obcas si ho sama uvarim a zistila som, ze mi uplne staci ked si ho uvarim a polejem troskou dobre prehriateho masla, alebo masloveho oleja...mnam...jedinu nevyhodu ruzickoveho kelu vidim v tom, ze mi nevonia pocas varenia. co sa tyka omacok zo syra...u nas doma sa to vobec nevarilo...v praci tiez nie, nemala som si kde na to zvyknut...teraz uz varievam veci o ktorych som predtym ani nepocula, ale k tej syrovej omacke sa zas nemam kde dostat....moj muz k tomu neinklinuje...toto jedlo by bolo pre neho absolutny kulinarsky horor...a ja by som si ho veru dala velmi rada...davam prve +

No, protože máme rádi růžičk.kapustu, tak mě recept zaujal, ale Elizko, prosím -jadel bude asi tvrdý sýr, že:-? Jde to určitě nahradit i jiným tvrdým sýrem:-?;-)

Tématické fráze:
recepty z kapustiček, kapustičky omáčka recept, sýr jádel, kapustičky na másle, kapusicky, omáčka z kapustiček, jadel sýr, polévka z růžičkové kapustičky, recepty z jadelu, růžičkové kapustičky recepty, uprava kapusticek, recepty s ruzickove kapusticky, karbanatky z kapusticek, jadel recepty, omáčka z růžičkové kapusty, recepty růžičkové kapustičky, ružíčkové kapustičky recept, pokrm z kapustiček, omáčka z kapusty, sýr jadel recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, jadel, uzené moravské, mouka hladká, mléko, olej, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu