Výborné kokosky bez naležení
Do těchto kokosek se můžete pustit hned po upečení, hrozí tedy riziko, že na Štědrý den nezbude ani jedna. Nevěšte hlavu, i kdyby se to stalo, další várku stihnete upéct během dopoledne a u odpolední pohádky můžete zase mlsat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 987 kJ / 1 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,40 g |
Tuky | 95,62 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 399 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 230,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné kokosky bez naležení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Jg9
Moje poznámka
Výborné kokosky bez naležení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Jg9
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 33 minutami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 1 hodinou
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 1 hodinou
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 2 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 4 hodinami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 4 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 5 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 5 hodinami
Tématické fráze:
kokosky s tvarohem,
kokosky apetit,
kokosky z bílků,
kokosové pusinky s tvarohem,
kokosky tvrde,
kokosky hned k jidlu,
tvrde kokosky,
kokosové pusinky z bílků,
jak péci kokosky,
jak se suší kokosky,
kokosky z tvarohem,
kokosky s citronem,
krehke kokosky,
kokosky,
kokosky bez uležení,
kokosky z bílého vína,
zdravé kokosky,
receptura na kokosky,
kokosové medové pusinky,
výborné rychlé kokosky z s bilku
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
bílek,
strouhanka,
víno bílé
Komentáře (27)
Takže žádné výpisky, které jsem potratila, má od všeho teď přímo originály z mládí a tím to končí, dám si je do trezoru, kokosky jsem pro změnu tentokrát nespálila, leč nemohla ty bledule dopéci, až jsem jim dala 200st.
A je to, jsou ve špajzu, ze čtyř dávek! a čekají na "uležení, naležení, či co ještě", ale mezitím podléhají útokům mlsounů.
Vlaďka to vyřešila, nemohu se přestat smát, když to čtu.
A mám zaděláno na to, co se má péci měsíc předem, taky "naležet, uležet a rozležet", jenže to jsem dělala já
Sádlové jsme letos dělala i bez kakaa - poprvé, jinak se udělaly ukázkové, ani roztečené, ani jinak nevzhledné, prostě normální...
Ale co, přeložte si to do svého jazyka, co je tím myšleno přece víte, tak o nic nejde.
Zvlášť když se jedná o jeden jazyk.
Jinak když se mohou domluvit dva cizinci, co neznají cizí řeci, tak tohle už je asi jen slovíčkaření...
Taky si myslím, že Roxana myslela "odležení" jak píše Spagetka. Já osobně bych napsala "uležení".
Třeba je to krajové, ak se to řekne - je tím myšleno to, že se dají jíst hned, jsou vláčné a ne tvrdé.
Tys to pochopila.
Jinak zpravidla perníčky, zázvorky, kokosky, i ty moje medové koláčky jsou jak kámen a za pár dnů jsou vláčné.
Asi půjdu pátrat - jak se to říká odborně....
A přístě se neroztekla vůbec
A když do toho koukáš jak na televizi - nic a nic. Jen uděláš pár kroků a vrátíš se - spálené....
Ty se suší úplně a sádlová klečka jsou pak placky...
Ono záleží i na sporáku, my po stěhování kupovali nový a málem jsem zešílela, ač to byla stejná značka jako jsem měla předtím, jen nebyl digi, prostě levnější varianta. A peče jak divá, moc....asi ty stupně opravím, abych někoho nezmátla.
Když děláš kokosky, bývají zpočátku dost tvrdé, někdy je to o zubů vylomení. Naležením je tedy myšleno, nechat někde v chladu naležet nějaký den, i týden.
Tyto mají však výhodu, že je mohu dělat až mám bílky všechny, pár dnů před vánoci a jsou hned "jedlé", bez úhony na zubech.
Tato dávka je dost malá, mívám bílků daleko víc, tudíž i kokosek...