Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 929 kJ / 4 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,26 g |
Tuky | 156,30 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 730,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Moje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 13 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
kynutý skořicový věnec,
skořicový věnec,
skořicový pletenec podle hrušky,
skořicový cop,
hruška skořicový věnec,
skořicový věnec hruška,
recepty hruška skořicovy věnec,
skořicový věnec podle hrušky,
estonský trdelník,
trdelník věnec,
kynutý skořicový cop,
skořicový trdelník,
skořícový věnec od hrušky,
skořicový kynutý věnec,
kynutý trdelník,
skořicovi věnec,
skoricovy venec recept,
točenec,
skořicový závin,
skoricový pletenec
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí,
cukr,
skořice,
žloutek,
sůl
Komentáře (21)
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
fotku jsem ale přidala u estonskýho