Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Pestře barevný pohárek udělá radost při rodinné oslavě, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Chutný krém z mascarpone, lehce zahuštěná jahodová vrstva odpíchnutá svěže zeleným kiwi - prostě nádhera i na pohled.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 524 kJ / 2 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,46 g |
Tuky | 173,45 g |
Vláknina | 2,06 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 101,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ingredience na krém vyšleháme ve vyšší nádobě do husté hladké konzistence.
Krok 2: Do kastrůlku dáme nadrobno pokrájené jahody, přidáme cukr, limetkovou šťávu i kůru, přilijeme trochu vody a provaříme do jemného rozvaření.
Krok 3: Ve troše studené vody rozmícháme škrob a přilijeme ho k jahodám. Směs zlehka zahřejeme, aby omáčka zhoustla. Poté necháme vychladnout.
Krok 4: Na dno sklenic rozdrobíme korpus nebo sušenky do výšky asi 1 cm. Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu, do ní nastrouháme omytou pomerančovou kůru a pokropíme rozdrobený korpus.
Krok 5: Na korpusový základ jemně rozprostřeme vrchovatou lžíci krému, poté1 lžíci jahodové omáčky a posypeme kostičkami kiwi.
Krok 6: Znovu opakujeme vrstvení krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme suroviny.
Krok 7: Můžeme dozdobit kuličkami Rafaela. Servírujeme po vychladnutí.
Zveřejněno 17. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JRQ
Moje poznámka
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JRQ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 18 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 7 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 9 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 10 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 11 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 11 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 11 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 12 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 14 hodinami
Tématické fráze:
dezert z mascarpone,
dezert s mascarpone,
dezerty z mascarpone,
dezerty s mascarpone,
mascarpone dezert,
jahody s mascarpone,
mascarpone s jahodami,
dezerty z maskarpone,
mascarpone s jahody,
dezert s mascarpone a jahodami,
dezert s maskarpone,
dezert mascarpone,
maskarpone s jahodami,
desert z mascarpone,
recepty dezert z mascarpone,
mascarpone jahody,
moučníky s maskarpone,
deserty z mascarpone,
dezerty s maskarpone,
dezert z maskarpone
Suroviny:
korpus piskotový,
pomeranče,
kůra pomerančová,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač šlehačky,
jahody,
cukr hnědý,
solamyl,
kiwi,
rafaelo
Komentáře (21)