Vietnamské masové závitky
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí rýže, zeleninové saláty nebo zelenina.
Suroviny pro 1 dávka
cca. 25 závitků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 645 kJ / 1 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,18 g |
Tuky | 83,65 g |
Vláknina | 24,41 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 155,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Závitky: černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravíme dle návodu.
Krok 2: Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben.
Krok 3: Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme.
Krok 4: Mezitím namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku.
Krok 5: Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme.
Krok 6: Připravené rolky smažíme asi 6 minut na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar).
Krok 7: Poté necháme okapat přebytečný olej.
Krok 8: Zálivka: vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky).
Krok 9: Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...
Zveřejněno 27. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské masové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G960
Moje poznámka
Vietnamské masové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G960
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 2 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 5 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 8 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 8 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 11 hodinami
Tématické fráze:
vietnamské závitky,
vietnamské závitky s mletým masem,
jarní vietnamské závitky recepty,
čínské závitky,
čínské rýžové plněné závitky,
větnamské závitky,
vietnamske zavitky recept,
čínské závitky recept,
čínské závitky z mletého masa,
jarní závitky s mletým masem,
vietnamske jarni zavitky,
čínské masové zavitky,
činske jarni zavitky,
vietnamský závitek,
vietnamske závitky recepty,
vietnamské rýžové závitky,
vietnamske recepty,
recept na vietnamske zavitky,
masové závitky,
vietnamské rolky
Suroviny:
maso mleté,
houby,
cibule,
mrkev,
kedlubna,
cibulka jarní,
ústřicová omáčka,
pepř mletý,
vejce,
nudle skleněné,
papír rýžový,
voda,
ústřicová omáčka,
šťáva citronová,
cukr,
česnek,
zelenina
Komentáře (18)
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)
ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)
no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala