Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Sladká klasika, která se hodí ke kávě i na slavnostní stůl. Odpalované těsto zvládnete připravit překvapivě snadno a během chvilky vykouzlíte nadýchané věnečky či větrníčky, které můžete naplnit krémem podle chuti.
Suroviny pro 2 plechy
80 ks
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 803 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 105,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu, sůl a máslo povaříme, ztlumíme plamen a vsypeme mouku.
Krok 2: Důkladně mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn a nechytá se dna. Konzistence hmoty nesmí být kašovitá (jde z ní vytvarovat koule, která drží tvar).
Krok 3: Poté odstavíme z ohně, necháme částečně vychladnout, aby hrnec nebyl již horký.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 250 °C.
Krok 5: Postupně přidáváme po jednom vejce a šleháme. Výsledná hmota je lehce "táhlá", věnečky po nastříkání na plech drží kontury.
Krok 6: Na vymaštěný plech stříkáme cukrářským sáčkem s ozdobnou hubičkou malé věnečky (2 patra kroužků nad sebou) či menší pusinky/hromádky bez vnitřního otvoru (větrníčky).
Krok 7: Dáme do trouby předehřáté na 250 °C, po 5 min ztlumíme na 200 °C a dopečeme dozlatova.
Krok 8: Troubu během pečení pokud možno neotvíráme, nemáme-li skleněná dvířka, pečeme cca 5 minut zprudka, 5 minut volněji. Poté můžeme krátce zkontrolovat, ale jen pootevřít dvířka a nakouknout, aby teplota prudce neklesla.
Krok 9: Horké věnečky sundáme z plechu a ihned prokrojíme. Po vychladnutí plníme krémem dle chuti nebo jen šlehačkou.
Zveřejněno 16. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k63E
Moje poznámka
Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k63E
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 11 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 5 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 7 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 8 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 8 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 8 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 8 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 9 hodinami
Tématické fráze:
větrniky z odpalovaneho těsta,
domácí větrníky odpalované těsto,
odpalované těsto na větrníky,
větrníky z odpalovaného těsta video,
věnečky nebo větrníky recept,
recept na větrníky z odpalovaného těsta,
větrníky odpalovaného těsta,
větrníky z odpalovaného,
odpalované těsto větrníky,
větrníky odpalované těsto,
recepty z odpalované těsto,
rychlé větrníky,
odpalované těsto na plech,
věnečky z odpalovaného těsta,
těsto na větrníky,
domácí větrníčky,
větrníky z odpalovaného těsta na plech,
recept na odpalované těsto větrníky,
větrníčky,
věnečky a větrníky
Suroviny:
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá,
vejce,
tuk,
krém
Komentáře (34)