Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 755 kJ / 1 615 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,32 g | 
| Tuky | 34,56 g | 
| Vláknina | 15,50 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 489 mg | 
| Sůl | 1,04 g | 
| Sacharidy | 245,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme.
	Krok 2: Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
	Krok 3: Nivu a uzenou cihlu nakrájíme na kostičky, libeček najemno.
	Krok 4: Nyní tarhoňu opepříme, promícháme s anglickou, gothajíkem a libečkem. Přidáme Nivu s uzenou cihlou a promícháme.
	Krok 5: Touto směsí naplníme sádlem vymazanou a strouhankou vysypanou formu na biskupský chlebíček. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, směs mírně utlačíme a dáme do rozehřáté trouby zapéct asi na 3/4 hodiny. Vyklopíme z formy a naporcujeme.
	Krok 6: Zelový salát: zelí nakrouháme na kerlubovém(kedlubnovém) struhadle (použil jsem 27 let starý robot), přidáme kopr, zastřikneme olivovým olejem, balzamikovým octem a dochutíme cukrem. Mrkvový salát: mrkev nastrouháme na mrkvovém, jablko na kerlubovém, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme.
Zveřejněno 6. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zapečená tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y82W
Moje poznámka
					
				
Zapečená tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y82W
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 26 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tarhoňa, 
						
						
							těstoviny tarhona, 
						
						
							tarhoňa recepty, 
						
						
							tarhona recept, 
						
						
							maďarská tarhoňa, 
						
						
							robo chef, 
						
						
							tarhoňa po maďarsku, 
						
						
							robochef, 
						
						
							tarhoňa těstovinová rýže, 
						
						
							těstoviny tarhoňa recepty, 
						
						
							tarhoně, 
						
						
							tarhoně, 
						
						
							recept na tarhonu, 
						
						
							těstoviny tarhoně, 
						
						
							recepty tarhona, 
						
						
							recepty s tarhonou, 
						
						
							slovenské těstoviny, 
						
						
							tarhoňa koupit, 
						
						
							robochef recepty, 
						
						
							těstovina tarhoňa
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny tarhoňa, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							salám gothaj, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sýr uzený, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							sýr niva, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							libeček, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř čtyř barev, 
						
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							kopr, 
						
						
							ocet balsamiko, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							jablko, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (17)