Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 210 kJ /
1 723 kcal
Bílkoviny133,23 g
Tuky46,54 g
Vláknina51,00 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,13 g
Sacharidy148,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Krok 2: Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla. Krok 3: Z jablek odstraníme jadřínec a nakrájíme je na kolečka. Krok 4: Na menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Krok 5: Vložíme kolečka jablíček a krátce podusíme - necháme zkaramelizovat. Krok 6: Na talíři posypeme játra fenyklovými lístky. Podávala jsem s rýží, kterou jsem prokládala plátky jablek. Hodily by i opečené brambory.

Zveřejněno 4. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykqP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykqP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem velké díky:-):-K

Také mám ráda játra :-p:yes::-K

Krásně naaranžované:yes::yes::yes:Fenykl jsem ještě nikdy nekoupila, asi to budu muset napravit;-)

To je nádhera:yes::-K sice drůbeží játra nemusím a k fenyklu jsem se ještě nepropracovala:-8 ale když čtu ty nadšené ohlasy, hned koupím a vyzkouším;-)

Taky mám ráda fenykl, chutná mi spíš v tom syrovém stavu, díky jeho typické chuti, ale i s masíčkem je moc dobrý. Krásné Maruško:yes:

maris: no, určitě jsi to byla ty;-):-) a to stojí, je výborný:yes:;-)

Děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším.:-K

rebeka: děkuju:-K, nevím, co jsem Tě naučila:-D, ale fenykl stojí za to;-):-))

No, to je krása, čoveče:-O:-O:-O a myslím, že jsi to byla zrovna ty, která mne naučila jíst fenykl, a jsem tomu moc ráda:-K za pár kaček slastný pocit v ústech i bříšku;-):-D:yes:
recept i foto překrásné:-*:yes::yes:

Moc všem děkuju, jsem ráda že se vám recept líbí:-):-K

Sarovka: vařením už není chuť tak výrazná, ale stále tam je;-):-))
srettka - to víš, věže - to je moje:-D
magdalenka : myslíš ?:-)) mně se zdá, že nic moc:-))
matrix - to víš, že bys to nafotil i zblízka;-):-)
Aničko - fenykl vyzkoušej, stojí za to:-p

Paráda, bod posílám ráda :-p:yes:+13:yes:

To je opravdu povedené,hodně zblízka focené,co ?Fotka dělá tady na těch stránkách ,ale divy, já bych nafotil normálně talíř, takhle bych to nezmák nikdy, fenykl a játra, sakriš, to je zajímavý:-p

:-O Tak to je nádhera:yes: Navíc určitě výborná:-K Ukládám. Fenykl jsem nikdy tepelně upravený nejedla. Neztratí svou výraznou chuť:-? Dávám ho jen do salátu.

Krásný recept:yes:+

Tuším už kuchárska múza bozkáva teba...:yes:

Tématické fráze:
krůti játra na jablkach, krůtí játra s jablky, fenykl bulva - recepty, krůtí játra na sla, jatra na vine s fenyklem, kuřecí játra s fenyklem, jak chutnají krůtí játra, všechno co mám ráda kruti s jablky, krůtí játra recepty, jatra na feniklu, drůbeží játra s fenyklem recept, jak chutná fenykl, recepty z fenyklu bulva, recept fenykl, kuchařka fenykl, krůtí kostky na feniklu, kruti jatra s ryzi e kucharka, krutí játra s jablkovou rýží, kruti, játra s feniklem, jatra s feniklem a brambory

Suroviny:
játra krůtí, fenykl, jablko, víno bílé, cukr, máslo, sůl, pepř bílý mletý, vývar drůbeží, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu