

Krůtí medailonky s dýní a jablky
Suroviny 4 porce
- 400 g krůtích medailonků
- 200 g anglické slaniny nebo šunky od kosti
- 100 g šunky
- 6 plátků goudy nebo Eidamu
- pórek
- 2 jablka
- 200-300 g dýně Hokaidó
- sůl
- grilovací koření
- 4 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Zapékací mísu pokapeme polovinou oleje, položíme polovinou anglicé slaniny nebo šunkou od kosti, na ni položíme oloupanou a nakrájenou dýni, loupaná a na měsíčky nakrájená jablka, trochu osolíme,posypeme porkem, položíme medailonky okořeněnými gril.kořením, opět posypeme pórkem a nakonec střídavě položíme zbytek slaniny a šunky. Pokapeme zbylým olejem.
Dáme zapéct asi na 50 min., poté položíme sýrem a ještě necháme v troubě,až se sýr rozteče.
S pečením je to individuální, já mám plynovou trobu, tak to peču na 4 st.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s různě upravenými brambory a zdobíme zeleninou.