Piškot se šlehačkovým krémem
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a čerstvými, šťavnatými jahodami tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 493 kJ / 2 747 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,88 g |
| Tuky | 123,06 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 598 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 338,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.
Zveřejněno 10. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškot se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BExX
Moje poznámka
Piškot se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BExX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 59 minutami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 33 minutami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 6 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 6 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 6 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 8 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 9 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 10 hodinami
Tématické fráze:
krem na piskot,
pečení piškotu,
piskot s kremem,
levný piškot s kremem,
peceny piskot s kremem,
moučník se šlehačkovým krémem,
chyby při pečení piškotu,
piškot s krémem a jahody,
pečený piškot,
lehke kremy na piskot,
piškotový moučník s krémem,
rychlý piškot s krémem a ovocem,
piškot z bílků,
krém do piškotu,
korpus se slehackou a pecenym bananem,
recept na lahodné kostky se šlehačkovým krémem,
diskuze o slehačkovým krému,
co se zbylym kremem a odrezky,
piškot se šodo,
co se zbylym piskotem
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
jogurt bílý holandia,
jahody
Komentáře (24)
Dovolím si upozornit, ve slově " omlouvám" chybí písmenko.
Takže se omouvám, už na Vaše recepty nebudu negativně reagovat. A mimochodem - nevím, kde jinde podle nereg. zvědavce prudím, na jiné stránky nechodím a tady se snažím být vždy slušná, což dokazují i níže napsané komentáře.
Takže ještě jednou pardon