Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 522 kJ / 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,23 g |
Tuky | 42,61 g |
Vláknina | 12,23 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,17 g |
Sacharidy | 35,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole si rozehřejeme olej.
Krok 2: Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.
Krok 3: Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.
Krok 4: Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.
Krok 5: Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.
Krok 6: V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.
Krok 7: Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.
Krok 8: Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!
Zveřejněno 31. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Moje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 3 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 6 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 6 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 8 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 10 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 10 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 10 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 11 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty svíčková hovězí,
hovězí svíčková recepty,
recepty hovězí svíčková,
hovězí svíčková,
recept hovezi svickova,
hovězí svíčková v troubě,
svičkova hovězi,
recepty z hovezi svickove,
hovezí maso na svíčkovou,
svíčková v troubě nebo v hrnci,
hovězí svíčková recept,
hovězí svíčková maso recepty,
svíčková pro začátečníky,
čína z hovězí svíčkové,
svickova z hoveziho masa,
svíčková dělaná v troubě,
svíčková omáčka pro začátečníky,
svíčková z hovězích plátků,
svíčková z hovězího,
vaříme z hovězí svíčkové
Suroviny:
plátek hovězí,
sůl,
olej,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
šťáva citronová,
ocet,
hořčice plnotučná,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana sladká
Komentáře (11)
Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda
Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.