Věnečky - pro začátečníky
Odpalované těsto není zrovna nejjednodušší, ale s tímto receptem jej s trochou šikovnosti zvládne i úplný začátečník. Křehké věnečky pak můžeme plnit klasickým máslovým krémem, ale i s obyčejnějším hustým pudinkem budou vynikající.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 859 kJ / 1 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,66 g |
Tuky | 65,87 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 229,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a Herou přivedeme k varu. Když se tuk rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku a důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Krok 2: Za stálého míchání propařujeme tak dlouho, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna. Pak jej dáme vychladnout. Do úplně vychladlého těsta zašleháme postupně vejce, až vznikne tuhá hmota.
Krok 3: Věnečky nastříkáme - uděláme dvě kolečka na sebe na pečicí papír a pečeme v troubě, předehřáté na 200 °C. Troubu neotvíráme 8 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme dočervena.
Krok 4: Množství těsta vyjde na dva plechy. Hotové věnečky krájíme ještě teplé, zastudena by se při prokrajování drobily a praskaly.
Zveřejněno 1. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Moje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 20 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Rozbouřené moře
Nanina před 2 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
BarboraToni před 32 minutami
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 54 minutami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 55 minutami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 1 hodinou
Masopustní koblihy od babičky
Skrabi před 1 hodinou
Ondráš pečený v troubě
Skrabi před 1 hodinou
Jemné a nadýchané lívance
Skrabi před 1 hodinou
Pražské koláče podle Mirky
Skrabi před 1 hodinou
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Andaluzie před 2 hodinami
Tématické fráze:
ekucharka.net recepty-a-video recepty,
máslové věnečky,
věnečky video,
náplň do věnečků,
recept na věnečky a naplń,
recept na venečky,
videorecepty pro začátečníky,
ekucharka venecky,
ekucharkanet-žloutkové věnečky,
video recepty věnečky,
věnečky recept video,
recepty pro začátečníky,
venecky recept,
jak udělat podzimní věnec,
žloutkové věnečky video recept,
video recept na venecky,
recepty věnečky,
rychlé cookies recept ekuchařka,
pudinkove venecky,
venecky vydeo
Suroviny:
voda,
tuk hera,
sůl,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr
Komentáře (18)