Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z čerstvého špenátu s vejci

Tento pikantní salát plný jarních bylinek vás probudí ze zimního spánku. Špenát se považuje za superpotravinu a spolu s medvědím česnekem vytvářejí vitamínovou bombu. Zajisté zachutná a prospěje i vám.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 040 kJ /
726 kcal
Bílkoviny63,23 g
Tuky42,13 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 704 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy20,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenátové listy dobre umyjeme, odstránime stopky a pokrájame na cca 1 cm prúžky, medvedí cesnak tak isto. Krok 2: Vajíčka uvaríme, olúpeme a nakrájame. Krok 3: Všetko premiešame s jogurtovou zálievkou. Krok 4: Zálievka:
Jogurt (kyslú smotanu) osolíme, okoreníme (príp. pretlačíme do neho strúčiky cesnaku). Všetko dobre premiešame.

TIP: Rady a tipy, jak zatočit s jarní únavou

Zveřejněno 3. 4. 2013

Poznámka autora magdalenka

Podávame s pečivom samostatne, príp. ako prílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pWo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pWo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: malokedy davam jogurt, iba ak mam zachvat zdraveho stravovania. :-D radsej kyslu smotanu.

:-)<3:yes: nějak se ztácím v té diskuzi o vejcích a tofu apod. vrátím se k salátu - mám ráda asi všechny jen bych vyměnila jogurt za majonézu (jsem asi barbar ale i zdravého moc škodí ;-) )

hosta: jo, medvěda tu mám lány, ale za lesnými hubami (nie václavky) by som zase šla ja po kolenách...(a chodím, jazdím aj stovky kilometrov za nimi. ;-))

lákavé - pro medvěda bych já teda šla i po kolenou sněhem, seš zhýčkaná:-D:-D:yes:

magdalenka: Tez ja mam nadherne kraslice, starodavne a kouzelne, ale stejne barvim. Kazdy rok rikam, ze je to naposled, ale jak vidno, neni.

Jitkas::-D:-D:-D tie čokoládové boli len pre dvoch prďolíkov... a na ozdobu mám už roky maľované drevené a ešte aj vyfúknuté vajíčka - oblepované farebnými bavlnkami...

magdalenka; zde kolednici nechodi, ani vajicka se nebarvi. Delam to jen ja, nejak mi to k Velikonocum patri. Pak ovsem je musim i nejak upotrebit. Konecne jsem je zdolala.

Jitkas: ja nefarbím vajíčka, šibači dostali čokoládové...;-)

magdalenka: salat jsem delala jen proto, abych udala posledni obarvena vajicka.

To lahôdkové tofu, nie biele, je náhodou veeeľmi chutné...
Biele dávam hlavne do šalátov.

Děláš mi chutě :-p Dala bych si i tofu, jednou za čas ho "můžu"

Určitě výborné, já bych si taky pochutnala, místo tofu by se mi líbila třeba kotletka:-p;-):-))+2

Tématické fráze:
čerstvý listový špenát recept, čerstvý listový spenát, čerstvý špenát, recepty z čerstvého špenátu, recepty na čerstvý listový špenát, čerstvý špenát recept, salát z listového špenátu, špenát čerstvý recept, čerstvý špenát recepty, recepty cerstvy spenat, špenát čerstvý, listový špenát čerstvý, recept z cerstveho spenatu, špenát recept čerstvý, recept čerstvý špenát, recept na čerstvý špenát, čerství špenát, špenát z čerstvého špenátu, listový špenát čerstvý recept, listový špenát salát

Suroviny:
špenát listový, vejce, list medvědího česneku, jogurt bílý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu