Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 166 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou na jemnější kousky a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti.
Krok 2: K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek.
Krok 3: Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu. Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou. Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo.
Zveřejněno 19. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
Moje poznámka
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
Nejnovější recepty
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 21 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 12 minutami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 22 minutami
Borůvkové muffiny
olivka před 1 hodinou
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 1 hodinou
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 1 hodinou
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 2 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 3 hodinami
Tématické fráze:
klášterní sýr,
klášterní sýr madeta,
klašterní recepty,
klášterní řízek,
řízek madeta,
kláštern sýry,
klášterní řízky,
recepty madeta,
pomazánka klášterní sýrová,
pochoutky k hokeji,
recept na klášterní řízek,
recept madeta,
klašterni zrajici syr,
recept klášterní moučník,
pochoutky recepty,
romadur klášterní,
pochoutkove recepty,
klášterní sýr od madety,
recepty sýrová pomazánka z madety,
klaaterni syr
Suroviny:
sýr klášterní,
pomazánkové máslo bez příchuti,
cibulka jarní,
nať petrželová,
pažitka,
pepř tří barek,
olej olivový
Komentáře (28)
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.
... a posílám bod
Učitě velká dobrota