Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 166 kJ / 40 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,78 g |
| Tuky | 1,38 g |
| Vláknina | 2,33 g |
| Cholesterol | 2 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 3,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou na jemnější kousky a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti.
Krok 2: K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek.
Krok 3: Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu. Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou. Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo.
Zveřejněno 19. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
Moje poznámka
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 14 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 11 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 11 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 12 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 12 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
klášterní sýr,
klášterní sýr madeta,
klašterní recepty,
klášterní řízek,
řízek madeta,
kláštern sýry,
klášterní řízky,
recepty madeta,
pomazánka klášterní sýrová,
pochoutky k hokeji,
recept na klášterní řízek,
recept madeta,
klašterni zrajici syr,
recept klášterní moučník,
pochoutky recepty,
romadur klášterní,
pochoutkove recepty,
klášterní sýr od madety,
recepty sýrová pomazánka z madety,
klaaterni syr
Suroviny:
sýr klášterní,
pomazánkové máslo bez příchuti,
cibulka jarní,
nať petrželová,
pažitka,
pepř tří barek,
olej olivový
Komentáře (28)
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť