Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klášterní pochoutka

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie166 kJ /
40 kcal
Bílkoviny2,78 g
Tuky1,38 g
Vláknina2,33 g
Cholesterol 2 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy3,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou na jemnější kousky a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti. Krok 2: K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek. Krok 3: Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu. Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou. Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo.

Zveřejněno 19. 4. 2013

Poznámka autora Colombo65

K pivu vynikající :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klášterní pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxYn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klášterní pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxYn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Byl by hřích tohle pokušení nevyzkoušet:-*:-p:-K:-K:-K

Děkuji Všem za tolik ohlasů - zkuste a uvidíte, jak je to lahodné;-)

To musí být lahůdka...:-p:-p:yes:

Mňam to bude dobrotaco nejdříve to udělám

Sehnala jsem ho:yes::yes: dokonce u nás v SuperAlbertu;-)

Colombo65:nóóó, tak to bude velmi dobrá pomazánka, úplně jí cítím na jazyku:-p Máš 15.bod:yes:

Zobla bych si;-):-p:yes:

Colombo65::-D to neva, že je to ze stránek Madety.. s o to větším úsílím po sýru se popídím:-D:-D:-D

rebeka:
Děkuji ;-);-);-)
super čtení je ze stránek Madety :-D:-D:-D:
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...

123Rony321::-D:-D super čtení:yes::yes:

Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře;-);-):yes:
Foto, jako vždy, velmi povedené:-K:-)

:yes::yes:to bude super pochoutka :yes::yes::-p

HankaPú:... nevím, je prostě jiný :)
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615

Firma Madeta dodává výrobky do řetězce Albert (super i hypermarket). U nás jsem ho viděla na sýrařském pultu mezi novinkami, takže určitě koupím. Možná se to dodává i do jiných marketů, to nevím. Děkuji za tip:yes::yes::yes:
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť ;-)

:-S Takový sýr jsem u nás neviděla, poradí někdo čím by šel nahradit, něco podobného :-?:-D

Našel jsem zajímavé info:
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.

... a posílám bod :yes:

Tématické fráze:
klášterní sýr, klášterní sýr madeta, klašterní recepty, klášterní řízek, řízek madeta, kláštern sýry, klášterní řízky, recepty madeta, pomazánka klášterní sýrová, pochoutky k hokeji, recept na klášterní řízek, recept madeta, klašterni zrajici syr, recept klášterní moučník, pochoutky recepty, romadur klášterní, pochoutkove recepty, klášterní sýr od madety, recepty sýrová pomazánka z madety, klaaterni syr

Suroviny:
sýr klášterní, pomazánkové máslo bez příchuti, cibulka jarní, nať petrželová, pažitka, pepř tří barek, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu