Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte hladovým strávníkům jako odměnu za povedenou zabíjačku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 283 kJ / 68 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,93 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
Moje poznámka
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 33 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 2 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 7 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 13 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 13 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 14 hodinami
Tématické fráze:
prejt se zelím a bramborem,
jelitový prejt na pánvi,
prejt s bramborem,
jelítkový prejt recept,
zabijačkové kroupy recept,
kroupový prejt,
prejt e zelím a bramborem - recept,
prejt se zelím a bramborem - recept,
jak upravit prejt,
kroupový prejt recept,
jak připravit prejt,
jak uvařit kroupy na zabijačku,
jelítkový prejt,
červený prejt,
zabijačkové kroupy,
zabijačka kroupy,
domácí zabijačka recepty,
jelítkový prejt a brambory,
kroupy se zelím,
recepty domácí zabíjačka
Suroviny:
prejt,
prejt,
cibule,
brambory,
zelí kysané,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (64)
***
Když peču zabíjačku (jedno zda prejty ve střevech, či volně ložené) tak navrch pokladu 1/2cm plátky podbradku (pro ignoranty: lalok) z ovaru
Má rada na závěr - raději už sem žádné příspěvky nevkládejte. Jelikož jsem muž a nevařím, hledal jsem recept, jak si můžu kupovaný prejt připravit a nenašel jsem nic jiného, než tento nesmysl. Potřeboval jsem (jako laik) vědět do čeho ten prejt dát, jak dlouho a na kolik stupňů dát do trouby, jestli zvolit horkovzdušný režim, nebo vrchní těleso, nebo spodní ohřevné těleso, nebo obě tělesa. Jak dlouho péct v minutách alespoň přibližně. Jak a čím dochutit. Nač je v ingrediencích uvedena cibule, když nikde v receptu nepoužijete. Zkrátka, raději si další recepty odpusŤte a dejte prostor ženským, které to určitě zvládnou lépe.
http://www.toprecepty.cz/recept/4187-domaci-prejt/
Prečo sa pýtaš Andrey?
Jak připravit zelí a napsáno "můj originální recept"
A k čemu by bylo tam ty invektivy ponechat? To, že autor je velice "svérázný", už přece všichni víme
Když se nad tím zamyslíte - tady je takových receptů víc, třeba chléb s máslem a podobně. Tohle je na podobném principu. Ještě tu možná není, kterak ohřát párky
Ještě by tam admin mohl vrátit všechno, co tam bylo včera, včetně toho, že neznáme domácí zabíjačku a jsme drbny
Brambory uvařit zvládne snad každý a zelí si udělejte dle sebe
http://www.toprecepty.cz/recept/31961-stouchane-br...
Josefe nemohl by ses k tomu vyjádřit - a poprosím bez urážek mé osoby
To bys rovnou mohl začít přidávat "recepty" na ohřátí sekané, "recept" na čaj, tureckou kávu, ohřáté párky
Btw. - pořád čekám na vyjádření autora u jeho dalšího receptu http://www.toprecepty.cz/recept/26324-krkovice-na-..., kde přikázal odstranit fotku maris a sám vložil fotku "půjčenou" a tvrdil, že je jeho
Na fotkách ten světlý prejt podle vzhledu asi bude také s kroupama.
Pak se dělají jitrnice a jitrnicový prejt - a tam se dává buchta.
Každý řezník dává koření podle chuti, nemá ho nijak odměřené, prostě dá podle odhadu, vše promíchá, ochutná a postupně přidává.
a domácí kroupy to je co-ty je děláš vážně doma