Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte hladovým strávníkům jako odměnu za povedenou zabíjačku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 283 kJ / 68 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,93 g |
| Tuky | 0,33 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
Moje poznámka
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 13 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 33 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Tématické fráze:
prejt se zelím a bramborem,
jelitový prejt na pánvi,
prejt s bramborem,
jelítkový prejt recept,
zabijačkové kroupy recept,
kroupový prejt,
prejt e zelím a bramborem - recept,
prejt se zelím a bramborem - recept,
jak upravit prejt,
kroupový prejt recept,
jak připravit prejt,
jak uvařit kroupy na zabijačku,
jelítkový prejt,
červený prejt,
zabijačkové kroupy,
zabijačka kroupy,
domácí zabijačka recepty,
jelítkový prejt a brambory,
kroupy se zelím,
recepty domácí zabíjačka
Suroviny:
prejt,
prejt,
cibule,
brambory,
zelí kysané,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (65)
***
Když peču zabíjačku (jedno zda prejty ve střevech, či volně ložené) tak navrch pokladu 1/2cm plátky podbradku (pro ignoranty: lalok) z ovaru
Má rada na závěr - raději už sem žádné příspěvky nevkládejte. Jelikož jsem muž a nevařím, hledal jsem recept, jak si můžu kupovaný prejt připravit a nenašel jsem nic jiného, než tento nesmysl. Potřeboval jsem (jako laik) vědět do čeho ten prejt dát, jak dlouho a na kolik stupňů dát do trouby, jestli zvolit horkovzdušný režim, nebo vrchní těleso, nebo spodní ohřevné těleso, nebo obě tělesa. Jak dlouho péct v minutách alespoň přibližně. Jak a čím dochutit. Nač je v ingrediencích uvedena cibule, když nikde v receptu nepoužijete. Zkrátka, raději si další recepty odpusŤte a dejte prostor ženským, které to určitě zvládnou lépe.
http://www.toprecepty.cz/recept/4187-domaci-prejt/
Prečo sa pýtaš Andrey?
Jak připravit zelí a napsáno "můj originální recept"