Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 721 kJ / 2 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,65 g |
| Tuky | 32,40 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,01 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 378,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 minút stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame.
Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto. Zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď...). Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek.
Krok 4: Ukladáme na pečící papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry na 200 °C, pečieme 10 minút.
Krok 5: Po 10 minútach vyberieme, potrieme. Na potieranie v miske zmiešame soľ a múku, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať.
Zveřejněno 27. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Moje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 14 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 9 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 9 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 10 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 10 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 11 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 11 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 11 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 12 hodinami
Tématické fráze:
precliky recept,
vařené preclíky,
precliky videorecepty,
recept na sýrové preclíky,
medvedi praclik,
pikantní preclíky,
sýrové preclíky,
video preclíky,
precliky,
preclíky video,
zadejte název receptu - preclíky.,
recept na preclíky,
recepty preclíky,
česnekové preclíky,
madvedi česnek,
sýrové preclíky recept,
jak se delaji precliky,
slané preclíky,
madvědí preclík,
domácí praclíky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
sůl,
list medvědího česneku,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (25)