Pomerančový sirup
Příprava domácího ovocného sirupu není nikterak náročná a má několik výhod. Víte jaké suroviny jste použili, můžete různě kombinovat použité ovoce i bylinky a hlavně, takový sirup neobsahuje žádné konzervanty a dochucovadla.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 69 095 kJ / 16 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,70 g |
| Tuky | 3,34 g |
| Vláknina | 32,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 443 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 4 097,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
Moje poznámka
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 3 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 5 minutami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 17 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 38 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Tématické fráze:
sirup z mrkve,
domácí pomerančová štáva,
výroba pomerančového sirupu,
pomerančová tresť,
pomarancovy sirup,
domácí šťáva z pomerančů,
jak udělat sirup,
pomerančový,
výroba šťávy z červené řepy,
marmeláda z červené řepy,
vyroba pomerancoveho dzusu,
sirup z červené řepy,
výroba sirupu,
pomerančový syrup,
výroba karotely,
výroba sirupu z ovoce,
štáva z pomeranče,
syrup z cervene repy,
pomarančový sirup recept,
výroba domácího pomerančového sirupu
Suroviny:
mrkev,
jablko,
voda,
cukr,
kyselina citronová,
tresť pomerančová
Komentáře (26)
www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410
www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983
Allis
netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.
A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé
Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden
Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla
já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly
Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky
Všem doporučuji
Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.
Z celé dávky je toho asi 6 litrů.