Suroviny
Porce: 16 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 558 kJ / 3 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,90 g |
| Tuky | 51,95 g |
| Vláknina | 39,00 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 738,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".
Krok 2: Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme tuzsi, hladke testo, ktere nelepi.
Krok 3: Testo i vnitrek misy potreme olejem a prikryte nechame cca 50 minut kynout.
Krok 4: Pote z testa utvorime asi 16 bochanku. Testo uchopime, mezi palcem a ukazovackem vytlacime pozadovany kus testa a ukroutime. Prikryte nechame asi 10 minut odpocinout.
Krok 5: Z kazdeho bochanku, zaciname u toho, ktery jsme udelali jako prvni, vyvalime placku asi 0,5 cm vysokou a opet nechame prikryte chvilku odpocivat. Chleb je mozne pect v remosce nebo troube. Ja pecu v remosce.
Krok 6: Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotnu, kterou take zapneme, ovsem na minimum. Mame tedy vysoky zar z vrchni strany a lehce nahrato ze spodni strany, coz pita potrebuje. Kazdou placku, zacneme u te, kterou jsme rozvaleli jako prvni, v ni zprudka (1 - 1,5 minuty) dozlatova upeceme (neobracime). Pri peceni se placka nafoukne. Vyndame a nechame vychladnout. Na placku netlacime, splaskne sama.
Krok 7: V troube peceme pri vysoke teplote. Placky vkladame na horky plech a v horni casti trouby peceme max. 2 minuty. Muzeme skladovat v mrazaku.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjEP
Moje poznámka
Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjEP
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 1 hodinou
Vymazlené raffaello
Talskal před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 2 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 2 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 3 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný pita chléb,
jak využít syrovátku,
pita chleba,
žitné bochánky,
celozrnná pita,
kupovaná pita,
pita chleba recept,
chleba se syrovatky,
pita houska,
jaká je teplota v remosce,
pečeme ze syrovátky,
chléb pita recept,
pita chleb recept,
pita chleba se semínky,
pita chléb,
celozrný pita chleba,
celozrny pita chleba recept,
veka z celozrnne zitne mouky,
pita chleba recept sladka,
celozrnný pita chleba
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná žitná,
syrovátka,
voda,
olej olivový,
sůl,
droždí sušené,
cukr
Komentáře (12)
jarka skrobakova: dekuji..