Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka

Česnečka je jedna z nejlevnějších a nejoblíbenějších polévek. Taková česnečka je snadná a zvládne ji uvařit každý začátečník. Základní recept můžeme vylepšit uzeninou, slaninou, vejcem či křupavými krutonky.

Hodnocení receptu je 4,7 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie809 kJ /
193 kcal
Bílkoviny5,90 g
Tuky1,52 g
Vláknina13,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy35,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu přivedeme k varu. Vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Přidáme bujón a vaříme asi 12 minut. Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Osmahneme na troše másla. Krok 3: Když se brambory uvaří, odstavíme hrnec z plotny a přidáme rozmačkaný česnek, osmahnutou cibuli a koření. Krok 4: Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

TIP: Nejlepší vyprošťováky podle babiček

Zveřejněno 21. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnečka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EEk

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnečka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EEk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Došly mi brambory , tak jsem dala batat, ný je milujeme a Krajíček chleba rozvařit
Mnaaaaaaaaam ♥️

Moc dobrý a velká vychytávka s cibulí nakrájenou na kroužky.

Výborná polévka 😊 snadná a rychlá. Podávám vždy s krutonky z chleba a strouhaným sýrem 👍

Místo osmažené cibule jsem dal více česneku. Ta cibule mi tam nesedí.

Ty tři stroužky česneku, to bude asi překlep ne? Tipoval bych tři paličky. :-)

Ta cibule tam musí udělat zajímavou chuť :-8

Recept připomíná spíš oukrop. Ale chuťově je dobrý, když nedáte takové kvantum cibule

Lukáš T.: nikdy !!! :-) ...

Moc dobrá s krutonky a sýrem na Nový rok dobrá volba.:yes::yes::yes:

Dělala jsem dle receptu a manžel mi řekl, že je to nějaká cibulačka :-D:-D Škoda, že jsem nečetla komentáře, příště dám alespoň palici česneku a k tomu kmín.

Ahoj,polévka super.Dneska jsme si doma pochutnali.Přidala jsem pouze víc bujonu a česneku.A dávám jeste kním.:-):yes:

dělám ji stejně, akorát tam ještě házím kmín.. A video taky pěkný akorát ste nějak zapomněli na česnek??? :-D :-D

A jaký je nejlepší bujón do česnečky ?.. děkuji :-((:-) Jinak zkusím ..

Dnes jsem vařila je dobra dělala jsem z 2 litru a dala jsem palicku a pul česneku a musím říct asi máme špatný česnek protože česnek nejde citit tak jsem dala ještě sušený česnek a je výborná :-8:-8

žůůůžo:-)<3:-*:-K:-D:-8:-p;-):-Q:-O8-(:-(;-(:-((:-//:-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Moc dobrá polévka, pochutnali jsme si...:yes:

Ráda vařím rychle a chutně.....a tento recept splňuje oboje :-) doporučuji

:yes:opravdu vynikající

Nedělala jsem ji s bujonem, ale s hovězím vývarem a musím říct, že byla vynikající! :yes:
Ještě jsem ji posypala čerstvou česnekovou natí a zmizela hned :-8

jak dlouho asi trva priprava dekuji

jak dlouho trva cca priprava ??
dekuji

Je mi 12 a vařím si sama polévky,když mám hlad a tato je velmi ryclá a dobrá doporučuji :yes:

verka chodurova 28. 12. 2012 20:43
Já dávám ještě šunku na nudličky nakrájenou a na konec sýr nahrubo nastrouhaný :-p

Adrienkaaa 4. 12. 2012 09:05
mnaam mnaam mnaam :))

Vynikající česnečka!!!!!:-p

Jasně, brambora tam patří, já jí nakonec zozmackam mackadlem:-)):yes::yes::yes:

Lukáš T. 27. 10. 2012 07:27
Všem doporučuji přidat vajíčko ;-)

rychlé a výborné.mňam mňam;-)

Tématické fráze:
česnečka, česnečka recept, recept na česnečku, česnečka s brambory a vejcem, recept cesnecka, vynikající česnečka, česnečka s bramborem, česnačka, česnečka s vejcem, recepty česnečka, jak udělat česnečku, jak se dělá česnečka, cesneska, nejlepší česnečka, jak se vaří česnečka, česneková polévka recept, jak uvařit česnečku, top recepty česnečka, česnečka s bramborem a vejcem, česnečka recepty

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, voda, bujón, majoránka, pepř mletý, sůl, máslo, krutony

Přidat fotografie receptu