Červená česnečka

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Polévky 1 názor

Suroviny

800 g čerstvých rajčat oloupaných
3-4 stroužky česneku
2 malé cibule
2 lžíce oleje
1 lžička másla
sůl
pepř
1 lžička kari koření
3/4 l zeleninového vývaru
1 malou cuketu
1 pórek
bazalka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibule nakrájejte a poduste ve směsi oleje a másla, přidejte pokrájená rajčata, krátce osmahněte a okořeňte.

  2. Přilijte vývar a duste pod pokličkou asi 15 minut.

  3. Mezitím očistěte cuketu, pórek a bazalku.

  4. Cuketu nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka. 5 minut před koncem vaření přihoďte zeleninu do polévky a dovařte.

  5. Dochuťte bazalkou a případně solí a česnekem, aby byla polévka pikantní.

    Podávejte s osmaženými kostičkami chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Červená česnečka

  • Eliza Eliza

    To mi uniklo...:-O, vypadá to na výbornou, sytou i docela dietní polívčičku...:-p:-p
    Snad by na ni mohlo dojít už tento týden :yes:, Ď.

    Odpovědět

Tématické fráze: dietní česnečka česnečka sytá česnečka pikantní česnečka smetanová česnečka recept bazalka cervena rajcatova česnečka cesnecka s kari korenim recept na červenou česnečku dietní česnečka recept pod pokličkou česnečka cesnecka na kari l česnečka s rajčetem pikantni česnečka polevka recept na zelenou smetanovou česnečku česnečka rajče česnečka s rajčetem smetanová česněčka recepty česnečka vývar gulášovka z mletého masa

Zapomněl/a jsem heslo