Zelená ovesná kaše
Ovesnou kaši jistě každý zná jako sladkou snídani. V tomto receptu se můžete inspirovat její přípravou ve slané verzi. Ovesné vločky lze povařit ve vodě nebo vývaru, přidat máslo a různé jarní bylinky. Podávat lze samostatně nebo jako přílohu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 015 kJ / 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,27 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vločky preberieme, opláchneme, dáme do vriacej vody (vývaru zeleninového) a varíme. Osolíme, okoreníme, miešame, hustotu upravíme dolievaním vody, každý podľa seba.
Krok 2: Varíme cca 5 minút.
Krok 3: Vhodíme posekané bylinky, maslo, zamiešame a už len prehrejeme.
Zveřejněno 14. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelená ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AX2P
Moje poznámka
Zelená ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AX2P
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 20 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 52 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 3 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
ovesná kaše na slano,
slaná ovesná kaše,
ovesná kaše slaná,
jak se vaří ovesná kaše,
slané kaše,
ovesné vločky na slano,
slana vločkova kaše,
ovesná kaše naslano,
ovesná kaše z vloček slaná,
vločková kaše na slano,
slaná ovesná kaše recept,
ovesná kaše recept,
slané ovesné kaše,
ovesná kaše,
ovesná kaše na slano recept,
ovesná kaše z vloček na slano,
ovesná kaše na večeři,
ovesná kaše k večeři,
ovesná kaše s opečenou slaninou,
recepty ovesná kaše na slano
Suroviny:
vločky ovesné,
voda,
máslo,
bylinky,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
ja som hľadala asi po slovensky a nejak slabo...
Sladkú kašu však varím s mliekom, nie s vodou. A na vrch med a maslo. Tak si robím aj krupicovú, aj ryžovú, aj kukuričnú...
http://www.google.cz/search?sourceid=navclient&aq=...
Vyskúšaj, čo ti poviem, s takými opečenými šampiňónmi je to vyššia trieda, ja som len ráno nemala čo k tomu, tak som uvarila to vajce. Musí tam byť kopa zeleného, mne to chutí aj silno okorenené. Ak ti nebude chutiť, vyhodíš, veľa nestratíš.
Vločky sú veľmi, preveľmi zdravé. Ja si robím aj sladkú kašu, alebo ako Tejaja - večer zalejem mliekom, ráno ich konzumujem. S medom, nastrúhaným jablkom...
Danka, ten medvedí cesnak tam je decentne cítiť, ani s kuchynským nič nepokazíš. A ide k tomu naozaj hocičo, aj opečená klobása.
U nás to jem tiež len ja. Som sama doma, tak som si spravila.