Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev s mangoldem a medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 498 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny42,00 g
Tuky2,80 g
Vláknina98,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy210,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, smažíme. Pridáme pokrájanú mrkvu, orestujeme, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Krok 2: Polomäkkú mrkvu zahustíme zátrepkou z múky a mlieka, prevárame, ku koncu vhodíme umyté a pokrájané listy mangoldu a medvedieho cesnaku - príp. pretlačíme kuchynský cesnak. Dochutíme podľa seba. Krok 3: Na tanieri si pridávame kyslú smotanu. Podávame napr. s varenými zemiakmi ako hlavné jedlo, príp. ako prílohu k mäsu.

Zveřejněno 16. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkmr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkmr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

super recept Magdalenko, já bych pochutnala :-p:yes::yes:

magdalenka: no určitě :-)):-))

maris:že jo? :-D

Rikaji: v suchu a dobre zavrene. Myslim, ze tou chladnickou nic nezkazis.

magdalenka: máš to krásné - recept i fotky;-):-):yes:+

A potom sa to drží v chladničke? Kedysi som dávala kôprovú vňať do soli, asi ide o podobný princíp.

magdalenka: Sul na fotu z webu je fantasticky zelena ( urcite ji fotoschopem pomohli), ale je fakt, ze "medvedi" lupeny pouzivaji jen prakticky zavadle, ne susene. Tak prubni, treba mensi davku, vyhodit to muzes vzdy, ze.

rebeka: čo konečne? Som akosi mimo...(a šrucha už má asi 20 cm, ak mu ju miláčik zas nevyškube, budem labužiť.)

Jitkas:Ďakujem, tú soľ nepoznám. Len robím medvedie pesto (obyčajne skoro všetko vyhodím), aj mrazím, ale ten som využila minimálne, jednoducho to nie je ono. Sušený už vôbec neuznávam. Užívam si ho v podstate, kým je čerstvý.:-))

magdalenka: Recept na "medvedi sul": 20 listu medvediho ceseku (nechat 1 den zaschnout na slunci), 7 lzic hrube morske soli, vse umixovat a dobre uzavrit. Pouziva se na ochuceni salatu a pokrmu. Magdalenka, cetla jsem na webu, toz nevim, ale myslim, ze to nebude spatne. Dulezite je, aby to nezvhlo. Mozne je, ze uz znas, nevim.

To musí být dobrota, zkusím:yes:

magdalenka: no konečně:-S:-//:-D:-D:-D:-D:-D;-)

Jitkas: Kľudne použi cesnak kuchynský. Ten medvedí už aj tu mizne, zalieza do zeme.
Pekný deň!:-K

magdalenka: Vse mam, jen "medveda" ne, ale urcite by mi chutnalo. Foto opravdu lakave, ja bych si dala jako hlavni jidlo a pak treba trochu gorgonzoly. V podstate se tak normalne stravuji.

Tématické fráze:
recepty s mangoldem, suseny mangold, mangold recept, mango s rajčaty a česnekem, recept na mangold s mrkví, ignore

Suroviny:
mangold, česnek, cibule bílá, vývar, sůl, květ muškátový,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu