Čočka s mangoldem a česnekem

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

300 g čočky
1 bobkový list
sůl
6 velkých listů mangoldu (viz druhý snímek)
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu premyjeme, uvaríme s bobkovým listom, ku koncu varu pridáme soľ.

  2. Listy mangoldu umyjeme, rapíky vyrežeme. Stonky - rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky a varíme v osolenej vode 2 minúty.
    Medzitým prekrájame listy a vhodíme do vriacej vody k stonkám. Necháme len zavädnúť, nevaríme viac, potom scedíme. Takto si uchová krásnu zelenú farbu.

  3. Do oleja pretlačíme cesnak. Zmiešame uvarenú šošovicu s mangoldom, pridáme ochutený olej, korenie, príp. dosolíme.

Poznámka

Podávame ako prílohu alebo samostatne. Chutí teplé i studené ako šalát.

Pestujem mangold s mohutnými listami a stonkami, ak máme inú odrodu, použijeme adekvátne množstvo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočka s mangoldem a česnekem

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    tejaja: ja - kedy ako. V kombinácii so strukovinami volím tento spôsob. Až také jemné tie veľké listy nie sú. A stonky krátkym povarením ostanú chrumkavé.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Do šalátu mangold nikdy tepelne neupravujem, len natrhám listy aj so žilkami. Olejom , príp. iným nálevom krásne zjemnie, ono listy mangoldu sú jemné, stačí to.

    Odpovědět

Tématické fráze: čočka s mangoldem čočka s mangolem mangold recept čočkou s mangoldem recepty čočka mangold