Chleba podle Romana Vaňka
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny.
Suroviny pro 1 kus
1 velký bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 18,40 g |
Vláknina | 53,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,02 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouky, ocet, droždí, vodu, sůl a kmín.
Krok 2: Vše vložíme do pekárny a zapneme program "Těsto".
Krok 3: Cca po hodině těsto z pekárny vyndáme (ještě tam mělo být půl hodiny) a přendáme ho do ošatky vysypané žitnou moukou, kde kyne cca 50 min.
Krok 4: Pak těsto vyklopíme na plech s pečicím papírem a dáme do zapařené a vyhřáté trouby na 250 °C.
Krok 5: Po 3 minutách otevřeme troubu, aby přebytečná pára unikla a dále pečeme 1 hodinu na 180 °C.
Zveřejněno 4. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
Moje poznámka
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 1 hodinou
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 2 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Tématické fráze:
roman vaněk recepty,
roman vaněk,
vaněk recepty,
roman vaněk kuchařka recepty,
recepty roman vaněk,
recepty vaněk,
roman vaněk kuchařka,
roman vaněk chleba,
vaněk kuchařka,
recepty od vanka,
roman vaněk nový pořad,
vaněk roman,
vaněk,
jak zapářit troubu,
vaněk chleba,
roman vaněk recept,
kuchař vaněk,
chleba z trouby,
kuchařka od vaňka,
roman vaněk chléb
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
mouka žitná,
ocet,
sůl,
droždí čerstvé,
kmín celý,
voda
Komentáře (54)
Dovolil jsem si přidat fotku.