Karlštejnský koláč
Koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemnou a křupavou texturu křehkého těsta s osvěžující sladkostí šťavnatých jablek. Tento klasický koláč je ideální volbou pro podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější.
Suroviny pro 1 plech
hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 314 kJ / 5 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,75 g |
Tuky | 213,47 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 717,00 g |
Postup přípravy
Jablka očistíme a nastrouháme. Krok 2: Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 sypké hmoty vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřeme. Krok 3: Hmotu poklademe rovnoměrně jablky, posypeme skořicovým cukrem, skořicí (hodně) a zbytkem mouky s cukrem. Celou plochu koláče poklademe plátky másla. Krok 4: Na cca 40 minut vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Koláč je hotový, když utvoří růžovo-hnědou krustu.
Zveřejněno 14. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Moje poznámka
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 5 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 5 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 6 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 7 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 9 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 11 hodinami
Tématické fráze:
karlštejnský koláč pavel vítek,
sypaný jablečný koláč karlštejnský,
jablkový koláč podle pavla vítka,
karlstejnsky kolac pavla vitka,
karlštejnský jablkový koláč,
karštejnský koláč,
karlštejnské řezy,
karlštenský koláč,
kolac podle pavla vitka,
karlštejnsky jablečný koláč,
karlštejský koláč,
jablkový koláč pavla vítka,
jablkový koláč od pavla vítka,
jablečný koláč podle pavla vítka,
karlštejnský štrůdl,
karlštesky kolač,
sypaný karlstejnsky kolac,
sypaný koláč pavla vítka,
karlštejnský sypaný koláč,
dýňová polévka pavla vítka
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
jablko,
cukr skořice,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (32)
Takze davka na velky plech:750g hrube mouky,250g kryst.cukr,jeden vanilkovy a jeden skoricovy a 1250g nastrouhanych jablicek.Na pec.papir nasypu 1/2 mouky smichane s cukrem,pokladu rovnomerne 1/2 nastrouh.jablicek,pak nasypu pulku ze zbyle mouky,opet jablicky a zasypu zbytkem mouky.Pak nakrajim tenke platky masla,abych pokryla celou plochu a pecu na 180st.az vrch krasne zcervena...je fakt vyborna...