Karlštejnský koláč
Voňavý koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemné a křehké těsto se šťavnatými jablky. Tento velice jednoduchý koláč vám zpříjemní podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější a nejdostupnější.
Suroviny pro 1 plech
hrnek = 250 ml plech 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 314 kJ / 5 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,75 g |
Tuky | 213,47 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 717,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Moje poznámka
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 8 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 6 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 7 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 10 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 10 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 11 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 12 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 12 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 12 hodinami
Tématické fráze:
karlštejnský koláč pavel vítek,
sypaný jablečný koláč karlštejnský,
jablkový koláč podle pavla vítka,
karlstejnsky kolac pavla vitka,
karlštejnský jablkový koláč,
karštejnský koláč,
karlštejnské řezy,
karlštenský koláč,
kolac podle pavla vitka,
karlštejnsky jablečný koláč,
karlštejský koláč,
jablkový koláč pavla vítka,
jablkový koláč od pavla vítka,
jablečný koláč podle pavla vítka,
karlštejnský štrůdl,
karlštesky kolač,
sypaný karlstejnsky kolac,
sypaný koláč pavla vítka,
karlštejnský sypaný koláč,
dýňová polévka pavla vítka
Suroviny:
jablko,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice,
cukr skořice,
skořice mletá
Komentáře (33)
Takze davka na velky plech:750g hrube mouky,250g kryst.cukr,jeden vanilkovy a jeden skoricovy a 1250g nastrouhanych jablicek.Na pec.papir nasypu 1/2 mouky smichane s cukrem,pokladu rovnomerne 1/2 nastrouh.jablicek,pak nasypu pulku ze zbyle mouky,opet jablicky a zasypu zbytkem mouky.Pak nakrajim tenke platky masla,abych pokryla celou plochu a pecu na 180st.az vrch krasne zcervena...je fakt vyborna...