Domácí buchty
Tradiční kynuté buchty s povidly jako od babičky. Jemné těsto, poctivá náplň a voňavé pečení dělají z tohoto receptu osvědčenou klasiku, která potěší celou rodinu. Ideální ke snídani, ke kávě i na sváteční stůl.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 971 kJ / 2 861 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,09 g |
| Tuky | 76,67 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 531 mg |
| Sodík | 393 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 448,18 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ79
Moje poznámka
Domácí buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ79
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 1 hodinou
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 10 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 12 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 13 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 16 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 16 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 16 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na buchty,
honzíkovy buchty recept,
honzikovy buchty,
povidlové buchty - nejlepší recept,
honzíkovi buchty recept,
honzíkové buchty s povidly,
buchty s povidly hrníčkový recept,
povidlové buchty,
české buchty s povidly,
babiččiny buchty,
babiččiny povidlové buchty,
recept buchty,
babiččiny kynuté buchty,
recepty buchty,
buchty s povidlama hrníčkový recept,
recept na honzikovy buchty,
babiččiny české buchty recept,
domací kynute buchty,
buchty recept,
recepty honzikovy buchty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
tuk,
vejce,
droždí,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
Komentáře (23)
A zkoušel někdo dát celou kostku droždí?
Každý trouba peče jinak
Já při 175°C asi 20´ dozlatova, nebo vložím do trouby vyhřáté na 175°C a až povyskočí, snížím teplotu na 150°C a dopékám asi 30 minut dobleda (tyto jsou vláčnější a vydrží déle kypré).
No, ale já dávám do těsta polovinu polohrubé mouky
Děkuji za zveřejnění, buchty jsou vynikající!