Křupavé brambory s tymiánem
I jednoduché a snadné pokrmy mají své kouzlo. Takové dokřupava upečené brambory, vonící po česneku a tymiánu, můžete připravit jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.
Suroviny pro 1 porce
1 větší porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 068 kJ / 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,24 g |
| Tuky | 28,09 g |
| Vláknina | 9,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme a nakrájíme na 2-3 mm široká kolečka. Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Dáme je do misky, zasypeme paprikou, moukou, tymiánem a kmínem.
Krok 3: Nakonec přidáme olej a promícháme. Pokud máme čas, necháme brambory aspoň hodinu uležet a pak, těsně před přípravou je osolíme.
Krok 4: Pekáč vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj brambory.
Krok 5: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dorůžova. Během pečení je opatrně sem tam promíchneme.
Krok 6: Nakonec přimícháme utřený česnek a pečeme už jen asi 4 minuty.
Zveřejněno 6. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé brambory s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjkx
Moje poznámka
Křupavé brambory s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjkx
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
veronikatun před 1 hodinou
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 1 hodinou
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 3 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 3 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 4 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
brambory s tymiánem,
pečene brambory s tymianem,
tymiánové brambory,
křupavé brambory,
brambory s timiánem,
recepty s tymiánem,
křupavé brambory z trouby,
zapečené brambory s tymiánem,
brambory s tymiánu,
křupavé pečené brambory,
křupavé pečené brambory,
pečené krupave brambory,
brambory na tymiánu,
pečené brambory v troubě s tymiánem,
brambory v troube s tymianem,
brambory crisp,
recepty brambory s tymianem,
jak upéct křupavé brambory,
crisp brambory,
křupavé brambory v trobě
Suroviny:
brambory,
paprika čerstvá červená,
mouka hladká,
olej,
česnek,
tymián,
kmín celý,
sůl
Komentáře (38)
Jinak jsem je dělávala jen na sucho s troškou muškátového oříšku a solila až na talířku. Taky nám takto moc chutnají
Crisp je jedna z funkcí multifunkční trouby, používaná na pečení na speciálním "crisp talíři" - vypadá jak obyč. teflonová forma - viz poslední fotky u koláče:
http://www.toprecepty.cz/recept/26794-kolac-lineck...
Funkce crisp umožní upečení do křupava seshora i zespodu jako při tradičním pečení, ale za podstatně kratší čas.
http://www.nejlepsiceny.cz/nadobi-do-mikrovlne-tro...