Harlekýn s likérovým krémem
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jste dlouho nejedli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 340 kJ / 2 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,33 g |
| Tuky | 66,36 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 427,70 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a vyhřejeme na 190-200 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do mísy robota dáme cukr, kakao, žloutky a horkou vodu. Našleháme do husté pěny. Krok 4: Pak už lehce a opatrně rukou vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 190-200 °C upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Podle návodu na přípravu uděláme pudink bez vaření, jen místo mléka dáme vaječný likér. Krok 7: Pak vyšleháme Ramu Cremefine a došleháme do ní připravený pudink a dosladíme. Podle chuti došleháme do šlehačky ještě vaječný koňak. Krok 8: Krém vložíme do zdobícího sáčku s cukrářskou špičkou a ozdobně naneseme na korpus. Krok 9: Nakonec ještě dozdobíme rozehřátou čokoládou.
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Moje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
harlekýn na plech,
krém z nevařeného pudinku,
nevařený pudink,
pařižsky čokoladovy harlekýn dort,
buchta harlekýn,
harlekýn recept,
moučník harlekýn,
nevařený puding,
harlekýn buchta,
harlekýn,
dort harlekýn na plech,
vaječný koňak recept nevařený,
zdobení dortů harlekýn,
recepty z nevareneho pudinku,
recept na dort harlekýn od cukráře,
dort s likérovým krémem,
šlehačka hulala,
puding olé,
vaječný koňak recept,
harlekýn dort recept
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
kakao,
voda,
mouka,
tuk,
mouka hrubá,
rama cremefine,
likér vaječný,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr moučkový,
poleva čokoládová
Komentáře (54)
Hoďte očko na 5. fotečku v pořadí
A když si přečtete komentáře tak se budete divit máločemu...
magdalenka:
No, jestli má marcela štofilová blbý den, pak asi proto, že ví čemu se říká Harlekýn
co myslíte zůstal mi totiž od vánoc čokoládovej likér tak bych ho upotřebila ale ...
děkuji vám a omlouvám se že obtěžuji
Použila jsem ale 2 šlehačky Rama Cremefine po 250ml a jeden puding Olé bez vaření rozšlehaný ve 3dl vaječného koňaku místo mléka. Dosladila jsem pak podle sebe
Dovolila jsem si přidat fotečku
Adresa na šlehačku- IREKS ENZYMA s.r.o
Kšírova 257
BRNO
výdej-IREKS ENZYMA
Na Sádkách 1686
767 01 KROMĚŘÍŽ Tel:573 342 443 nebo 573 343 970
Šlehačku dejte na noc do lednice,aby byla vychlazená,pak šlehejte.Záruka je asi jeden ROK.
Ještě prosím, kde kupuješ tu šlehačku???