Kulajdička, jak ji dělala maminka
Receptů na klasickou houbovou kulajdu je spoustu, ale tu od své maminky má každý většinou nejradši. V této polévce krásně vyniká výrazná chuť hub a kopru, polévka voní po libečku a všechny chutě propojí a zjemní smetana.
Suroviny pro 3 litry
3litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 027 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,72 g |
Tuky | 56,50 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 67,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kulajdička, jak ji dělala maminka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5WO
Moje poznámka
Kulajdička, jak ji dělala maminka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5WO
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 16 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 16 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 1 hodinou
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne z cukety
stanik před 1 hodinou
Americké okurky
JiriSeidler před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 2 hodinami
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 2 hodinami
Cuketové zelí
janatka před 2 hodinami
Cuketové halušky
janatka před 2 hodinami
Tématické fráze:
kaki jak se jí,
výborná a chutná polévka-kulajda,
jak se jí kaki,
vaříme kulajdu,
kulajda bez smetany,
omáčka kulajda,
jak dochutit kulajdu,
maminčiny recepty kulajda,
maminka.cz,
kulajda omáčka,
kulajda bez smtany,
vaříme za maminku,
varime houbovou omacku,
kulajda výborná,
kulajda rcp,
výborná kulajda,
klasicka kulajda,
kulajda s paprikou,
maminčina kulajda,
kyselka z nalozenych hub
Suroviny:
brambory,
cibule,
smetana sladká,
smetana zakysaná,
houby čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
ocet,
kopr,
libeček
Komentáře (26)
A to koření by mi v polévce asi vadilo... (mezi zuby) 🤔
Miki: Každý recept, i "blbá" svíčková, rajská, řízky, knedle, halušky - mimochodem u nás se haluškám říká pokrmu vám známém pod názvem bramborák