Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 060 kJ / 1 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,10 g |
| Tuky | 36,00 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 225,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Moje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 23 minutami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 44 minutami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 44 minutami
Výborný makovec
Jan Nemec před 45 minutami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 46 minutami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 51 minutami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Mon17 před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 2 hodinami
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 3 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty šmajstrla,
pohanka loupaná recepty,
pohanka tmavá recepty,
pohanka tmavá,
pohanka loupana tmava recepty,
bílá pohanka,
pohanka zakladni recept,
pohanka recept,
oprazena pohanka,
pohanka recepty,
pohanka loupaná recept,
pohankovymlyn.com,
pohanka tmava - příprava,
pražená čočka,
recepty z loupané pohanky,
pohanka příprava,
termicky loupaná pohanka,
šmajstrla recepty z pohanky,
pohanka šmajstrla recepty,
jak se vaři pohanka
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
voda,
voda,
sůl
Komentáře (8)
Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.
Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.