Estonský kringel
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně křupavý na povrchu, uvnitř jemný a neodolatelně voňavý.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 836 kJ / 4 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 154,20 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 613,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Estonský kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXyY
Moje poznámka
Estonský kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXyY
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 41 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 49 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
estonský tringel,
kryngel,
kringel recept video,
estonský koláč,
maminčiny recepty - estonský kringel,
estonský trdelník,
tringelt trdelník,
estonský krigel,
estonsky kryngel,
estonsky tringelt,
kringel postup,
estonsky,
estonský kriegel,
tringel,
kringel náplně,
brýdová kringel,
kolač kringel,
kriegel recept,
estonský kringel brydová,
kringel koláč recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
droždí čerstvé,
žloutek,
cukr,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice
Komentáře (45)
S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!
1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.
PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně