Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,58 g |
| Tuky | 23,30 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 89 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky.
Krok 2: Čistý vývar dáme znovu na oheň.
Krok 3: Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější:-) )a mouky připravíme zlatavou jíšku.
Krok 4: Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme.
Krok 5: Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou.
Krok 6: Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání.
Krok 7: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky.
Krok 8: Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut.
Krok 9: Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme.
Krok 10: Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.
Zveřejněno 22. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svačinová kuřecí polévka načerveno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4292
Moje poznámka
Svačinová kuřecí polévka načerveno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4292
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 18 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 19 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 16 minutami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 24 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 54 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 3 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí polévka,
avacinkove polevky,
svačinová,
recept na svačinovou polévku,
kuřecí polévka recept,
kuřecí paprikáš polévka,
kurecí polévka recepty,
zavářkové knedlíčky do polévky,
drůbeží svačinová polévka,
svačinová polívka recept,
svacinovepolevky,
zavářkové nudle do polívky,
krémová kuřecí polévka s paprikou,
kureci polevka s paprikou
Suroviny:
skelet kuřecí,
voda,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
mrkev,
celer,
olej,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
mrkev,
celer,
brokolice,
těstoviny,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
sůl
Komentáře (17)
2) Když hledáte těstoviny, z nichž se nic nevyváří a polévku nezahušťuje, zkuste pár jiných, než které dosud používáte. Můžete si vybrat bezvaječné nebo vaječné, z měkké pšenice nebo semolinové atd. také výrobců a značek je mnoho. Určitě se dá vybrat.
3) Když ještě naše babičky a prababičky dělávaly nudle doma, vždy je zavářely přímo do polévky. Ten nešvar s "vyvářením" a zahušťováním se objevil až s průmyslovou výrobou těstovin.
U nás polievka vždy dlhšie stojí, kým hlava rodiny konečne nabehne sa najesť, preto mám také zvyky s cestovinami.
(A som rada, že nie si ješitná.
Ale inak - konštatujem - polievka je pekná a zaručene by mi chutila.