Bábovka (hrníčková, olejová)
Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 850 kJ / 5 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,36 g |
Tuky | 212,62 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 729,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vše umícháme šlehačem. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
Krok 3: Do připravené formy nalijeme přibližně polovinu těsta, do zbytku přidáme kakao, důkladně promícháme a přilijeme do formy.
Krok 4: Pečeme asi 40-50 minut. Ke konci kontrolujeme špejlí, zda už je bábovka propečená.
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka (hrníčková, olejová)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk81
Moje poznámka
Bábovka (hrníčková, olejová)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk81
Nejnovější recepty
Tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Přidáno před 12 minutami
Směs fazolí a cizrny s kořenovou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Květákové listy s flíčky a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 4 hodinami
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z kynutých buchet
Beruna před 2 hodinami
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 3 hodinami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 3 hodinami
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 4 hodinami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 7 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 7 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 8 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 8 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 16 hodinami
Tématické fráze:
hrníčková bábovka,
olejová bábovka,
olejová bábovka nejlepší,
babovka hrnickova,
babovka,
babovka s olejem,
bábovka hrničková recept,
olejová bábovka recept,
bábovka olejová,
recept na bábovku,
recept na olejovou bábovku,
výborná tvarohová bábovka hrníčková,
tvarohová babovka s olejem,
dobrá olejová bábovka recept,
olejová buchta hrníčková,
bábovka recept,
hrníčková bábovka recept,
nejlepší olejová bábovka,
hrnkova babovka,
rychla babovka hrnickova
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
mléko,
kakao,
sádlo,
mouka hrubá
Komentáře (135)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Edit: už vím čím to je, když dáte dvě bábovky a pak zpět množství na 1 bábovku tak se množství změní z 3/4 hrnku oleje na 3 hrnky! oleje!!!!!!
Obvykle nepeču ,,hrníčkové” recepty, raději sladké moučníky vážím, protože mám jistotu, ale tahle bábovka se povedla i ,,od oka”.
Dnes jsem ji upekla a nemůžu si ji vynachválit! :)
tak, že když špejli vytahneš, není na ní syrový těsto...
A k tomu pečení bych pro ostatní dodala,každému trouba peče trochu jinak,je dobré mít po ruce špejly a po uplynutí doporučené doby do bábovky píchněte,pokud ještě nebude,tak dobu pečení prodlužte o pět minut nebo více,prostě podle potřeby.
Díky za recept Ivana41