Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 521 kJ / 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,89 g |
Tuky | 91,12 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou.
Krok 2: Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem.
Krok 3: Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru.
Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti.
Krok 5: Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.
Zveřejněno 21. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Moje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 2 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 4 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 8 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 58 minutami
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari kapr,
písně o kaprovi,
písnička o kaprovi,
písnička o kaprovi,
jak delat z kapra,
jak udelat v troube krupaveho kapra,
jak dlouho dělat kapra na pánvi,
zapeceny kapr podle p.janu,
písničky o kaprovi,
kapr v trojobalu v troubě,
kapr jako blato,
písnička na tom bošileckým mostk,
kapr k večeři,
mostky vanočni cukrovi,
kapr
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
slanina anglická,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
olej,
máslo
Komentáře (22)
Dobrý recept lze dobře opsat, ale i dobře zmršit a často se už z receptu dá odhadnout, zda "autor" podle "svého" receptu i vaří.
Tady mě zaujala zmínka: "...asi na 20 minut, možná malinko více..."
V české kotlině, kde se obecně ryby tepelně zpracovávají příliš dlouho, až do stavu takřka (pro gurmety) nepoživatelného je ta zmínka o čase úpravy jako z jiného světa!
Jana Remkova: Díííky
A proč to tu píšu?
Třeba si to někdo přečte, a příště než začne cokoli šupinatého "sušit" v troubě či na pánvi, tak si vzpomene, že rybce stačí v teple pobejt pár minut a ne celou věčnost...
(A nemyslete si, taky jsem už z několika, nejen vánočních kaprů, vyrobil popundekl v trojobalu