Suroviny
Porce: Plech cca 27 x 37 cm s vyšším okrajem
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 580 kJ / 7 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,16 g |
Tuky | 415,87 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 774 mg |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 728,85 g |
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Vylijeme do plechu vymazaného a vysypaného anebo vyloženého pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 185 - 200°C (respektujeme vlastní troubu) na spodní a horní ohřev. Piškot je upečený, pokud se odlepuje od stěn plechu a má mechovitou konzistenci :-). Pro jistotu použijeme špilktest :-). Necháme dobře vychladnout na mřížce nebo podložce, nechávám i s papírem, lépe se s řezem manipuluje. Krok 2: Ještě jednodušší krém:
Plátky želatiny namočíme do 4-5 lžic studené vody a necháme v klidu pracovat. Rozšleháme tvaroh s kysanou smetanou, pilně a neúnavně, aby krém neměl hrudky, pěkně dohladka. Postupně zašleháváme karamelové Salko, množství nechám na Vás, podle chuti, polovina se mi zdála málo .... dala jsem 3/4 plechovky. Hodně záleží na kvalitě a chuti tvarohu. Želatinu postavíme na sporák a pozvolna zahříváme do úplného rozpuštění, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme !! Do horké vmícháme dvě lžíce krému a tuto směs vmícháme do zbytku krému. Krok 3: Navrstvíme na vychladlý piškot a necháme ztuhnout. Stačí cca 2 hod. Krok 4: Polijeme polevou: Šlehačku necháme dojít k varu, postupně vmícháme hořkou čokoládu nalámanou na malé kousky. Necháme dobře rozpustit, umícháme do hladké a lesklé polevy. Nalijeme na ztuhlý krém, zdobíme podle fantazie (tu nemám).
Zveřejněno 22. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohovo - karamelový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Mqn
Moje poznámka
Tvarohovo - karamelový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Mqn
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 13 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 21 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 6 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 6 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 7 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 7 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 8 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 8 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 9 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 9 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 9 hodinami
Tématické fráze:
karamelové řezy s tvarohem,
tvarohové řezy,
karamelový řez,
rezy s tvarohem,
karamelovy krem s tvarohem,
tvarohovo karamelovy rez,
karamelove rezy,
recepty karamelový řez,
lehký karamelový krém,
pracovní postup na kardinálovy řezy,
tvarohove řezy s karamelem,
karamelovo tvarohovy krem,
tvarohovo karamelový krém,
karamelový řez s tvarohem,
tvarohovo-karamelové řezy,
lehké karamelové řezy,
tvarohový řez,
karamelové řezy recept,
tvarohové řezy recept,
krémové karamelové řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
vejce,
kakao holandské,
prášek do pečiva,
želatina,
voda,
tvaroh,
smetana kysaná,
salko karamelové,
šlehačka na šlehání,
čokoláda hořká
Komentáře (25)
Rádo se stalo
Mám naprosto stupidní dotaz - kde se dá koupit plátkovaná želatina a jak je balená? Nikde jsem ji neviděla a dost možná ji přehlížím.
Moc děkuji.
janvotruba:Milý jenevotrubo
Jitkas:Jituš, improvizace podle zásob v lednici a : " Jste doma?? Stavíme se kolem páté na kafe."