Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 521 kJ / 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,89 g |
| Tuky | 91,12 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou.
Krok 2: Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem.
Krok 3: Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru.
Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti.
Krok 5: Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.
Zveřejněno 21. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Moje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 7 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 10 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 11 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 11 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari kapr,
písně o kaprovi,
písnička o kaprovi,
písnička o kaprovi,
jak delat z kapra,
jak udelat v troube krupaveho kapra,
jak dlouho dělat kapra na pánvi,
zapeceny kapr podle p.janu,
písničky o kaprovi,
kapr v trojobalu v troubě,
kapr jako blato,
písnička na tom bošileckým mostk,
kapr k večeři,
mostky vanočni cukrovi,
kapr
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
slanina anglická,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
olej,
máslo
Komentáře (23)
Dobrý recept lze dobře opsat, ale i dobře zmršit a často se už z receptu dá odhadnout, zda "autor" podle "svého" receptu i vaří.
Tady mě zaujala zmínka: "...asi na 20 minut, možná malinko více..."
V české kotlině, kde se obecně ryby tepelně zpracovávají příliš dlouho, až do stavu takřka (pro gurmety) nepoživatelného je ta zmínka o čase úpravy jako z jiného světa!
Jana Remkova: Díííky
A proč to tu píšu?
Třeba si to někdo přečte, a příště než začne cokoli šupinatého "sušit" v troubě či na pánvi, tak si vzpomene, že rybce stačí v teple pobejt pár minut a ne celou věčnost...
(A nemyslete si, taky jsem už z několika, nejen vánočních kaprů, vyrobil popundekl v trojobalu