Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,11 g |
| Tuky | 60,56 g |
| Vláknina | 6,31 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,77 g |
| Sacharidy | 49,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na troše másla opražíme 1/3 z nastrouhaného množství bagety, zalijeme horkou vodou (vývarem), dáme bujon, (při použití vývaru se už nedává), prolisujeme česnek, pokud máme hodně silný, nemusí ho být tolik a dosypeme zbytek bagety, chvilku necháme nasáknout a pak rozmixujeme.
Krok 2: Za stálého míchání vlijeme smetanu, osolíme a opepříme, necháme projít varem, ale pozor, smetana má tendenci pěnit, tak ať vám nevyletí pěna po kuchyni.
Krok 3: Pokud je česnek moc cítit, dáme trochu másla či smetany, tím trochu srazíme chuť, podáváme horkou, nejlépe v chlebu.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová česnečka (knoblauchsuppe)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2G
Moje poznámka
Krémová česnečka (knoblauchsuppe)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2G
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 46 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Tématické fráze:
krémová česnečka,
rakouska cesnecka,
smetanová česnečka,
rakouská krémová česneková polévka,
krémová česnečka z pečeného česneku,
česnečka kremova,
rakouská krémová česnečka,
česnečka v chlebu,
krémová cesnecka rakouska,
rakouská česnéková krémová polévka,
krémová česnečka jako v rakousku,
smetanova cesnecka recept,
krémová česnečka se slaninou,
babiččina krémová česnečka,
krémová česnečka v chlebu,
česnečka smetanová,
česneková polévka bílá kremova,
rakouska kremova cesnecka,
česnečka po rakousku,
kremova cesnecka recept
Suroviny:
voda,
bujón,
česnek,
smetana,
bageta,
sůl,
pepř,
mouka,
mouka hladká,
máslo,
slanina
Komentáře (16)
1) použil jsem bylinkový bujón a nemělo to žádnou chuť, tak jsem to rychle dochutil telecím vývarem!
2) podával jsem k tomu nastrouhaný uzený sýr
3) osmahl jsem slaninu a přidal ji do polévky.
Výsledek - SUPER ;) určitě zopakujeme