Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,75 g |
| Tuky | 21,20 g |
| Vláknina | 26,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 433,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
Moje poznámka
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 4 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 1 hodinou
Matcha kuličky
veronika_straka před 1 hodinou
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí langoše
Tunislav před 1 hodinou
Ořechové úly
Panova před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 2 hodinami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 2 hodinami
Žloutkové dortíčky
Panova před 2 hodinami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 2 hodinami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
dalamánky 12 hodin kynout,
dalamanky s prefermentem,
dalamánky ze špaldové mouky,
recept na dalamánky,
žitné dalamánky,
psenicno zitne dalamanky,
pečivo s prefermentem,
chlebovka žitná recept,
recept na šplaldové na dalamánky,
celozrnné pečivo sprefermentem,
chlebova mouka pšenično žitna,
jak ude zitny kvasek,
pšenično žitný dalamánek,
pečivo z žitné mouky dalamánky,
pšenično žitný dalamánky,
dalamánky recept,
spaldove dalamanky,
celozrnné pečivo s prefermentem,
vláčné špaldové dalamánky,
dalamanky
Suroviny:
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
cukr,
kmín celý,
olej,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
droždí
Komentáře (43)
Přidávám pár fotek z dnešního pečení.
No,to je jednoduché - nemám pšeničnou chlebovou
Mouka, psana jako prvni (v nazvu) je v pecivu ve vetsinovem mnozstvi. Proto psenicno-zitne, ne naopak.
Psenicnou bych zitnou nenahrazovala, testo se pak chova vyrazne jinak a byl by treba i jiny postup. Pokud das misto psen.chlebove spaldovou, ta pije min vody, je to treba zohlednit. Dej treba zpocatku o 3 PL mene a bude-li treba, po trose ji do testa pridej. Vsak uvidis ;)
Proc tam vlastne nechces dat tu ps.chlebovku?
malinko se mi lepilo těsto na ruce, ale poradila jsem si omoučením rukou
posílám foto, jak vidno, v mém podání poněkud rustikálného vzevření
jinak moc děkuju za recept, toto je silný konkurent pro trojhránky
hančí juice: ano, Hani, ale já raději vodu vážím - odměrky, jak jsem zjistila, bývají hodně nepřesné.
máš je překrásné, Ivo
jen pro jistotu se zeptám, 180g vody je 180 ml?? vypadá to tak hezky, že se asi poprvé pustím do domácího pečiva :)
Ja si často zvyknem urobiť kvások už večer, ak niečo pečiem druhý deň. Teraz som zistila, že je to asi preferment.
díky za odpověď.