Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 721 kJ / 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,93 g |
| Tuky | 56,64 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,71 g |
| Sacharidy | 41,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje podusíme na větší kousky nakrájené hřiby a necháme vystydnout. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme špek a na silnější kolečka pórek.
Krok 2: Ve větší pánvi na lžičce oleje necháme zrůžovět kostičky špeku, přidáme kolečka pórku, zakápneme omáčkou a podlijeme 50 ml horké vody. Uvedeme k varu, necháme 1 minutu převařit a stáhneme z ohně.
Krok 3: Vychlazené, podušené hříbky promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do každého sloupnutého žampionového kloboučku, ze kterého jsme odstranili nožku a vydlabali vnitřek dáme jednu vrchovatou lžíci hříbkové směsi.
Krok 4: Naplněné žampiony narovnáme do pánve na přichystaný pórkový základ a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 20 minut. 5 minut před dokončením přidáme pro zjemnění plátek másla. Vhodná příloha je bramborová kaše.
Krok 5: Uvařené, se smetanou ušťouchané brambory dáme doprostřed talíře a lžící ji malinko roztáhneme k okrajům. Doprostřed kaše dáme pórkový sosík, na něj položíme naplněný žampion a můžeme hodovat.
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGKp
Moje poznámka
Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGKp
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 22 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 26 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 31 minutami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 1 hodinou
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 3 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 4 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 4 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 9 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 10 hodinami
Tématické fráze:
druhy špeku,
plněné žampiony porek,
hřibová polévka,
plněné žampiony,
žampiony plněné,
žampiony pórek,
plneny porek,
žampiony na porku,
pórek a žampiony,
žampiony na speku,
zampion hribek,
hribek zampion,
recepty na pórek a žampiony,
plnene porky,
prosle zampiony,
sosik hribovy,
kuřecí maso plněné dušenými žampiony,
salát s dušenými žampiony,
pórek žampiony recept,
recepty žampiony a pórek
Suroviny:
žampióny,
houba hřib,
olej,
pórek,
špek,
voda,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
Jj, "Krása nesmírná"