Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 721 kJ / 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,93 g |
| Tuky | 56,64 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,71 g |
| Sacharidy | 41,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje podusíme na větší kousky nakrájené hřiby a necháme vystydnout. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme špek a na silnější kolečka pórek.
Krok 2: Ve větší pánvi na lžičce oleje necháme zrůžovět kostičky špeku, přidáme kolečka pórku, zakápneme omáčkou a podlijeme 50 ml horké vody. Uvedeme k varu, necháme 1 minutu převařit a stáhneme z ohně.
Krok 3: Vychlazené, podušené hříbky promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do každého sloupnutého žampionového kloboučku, ze kterého jsme odstranili nožku a vydlabali vnitřek dáme jednu vrchovatou lžíci hříbkové směsi.
Krok 4: Naplněné žampiony narovnáme do pánve na přichystaný pórkový základ a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 20 minut. 5 minut před dokončením přidáme pro zjemnění plátek másla. Vhodná příloha je bramborová kaše.
Krok 5: Uvařené, se smetanou ušťouchané brambory dáme doprostřed talíře a lžící ji malinko roztáhneme k okrajům. Doprostřed kaše dáme pórkový sosík, na něj položíme naplněný žampion a můžeme hodovat.
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGKp
Moje poznámka
Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGKp
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 16 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 5 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 7 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 7 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 8 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 8 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 9 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 11 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 11 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
druhy špeku,
plněné žampiony porek,
hřibová polévka,
plněné žampiony,
žampiony plněné,
žampiony pórek,
plneny porek,
žampiony na porku,
pórek a žampiony,
žampiony na speku,
zampion hribek,
hribek zampion,
recepty na pórek a žampiony,
plnene porky,
prosle zampiony,
sosik hribovy,
kuřecí maso plněné dušenými žampiony,
salát s dušenými žampiony,
pórek žampiony recept,
recepty žampiony a pórek
Suroviny:
žampióny,
houba hřib,
olej,
pórek,
špek,
voda,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
Jj, "Krása nesmírná"