Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 152 kJ / 1 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,97 g |
| Tuky | 118,11 g |
| Vláknina | 10,19 g |
| Cholesterol | 378 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 28,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřová ouška dobře očistíme a dáme vařit do hrnce společně s kořenovou zeleninou. Vaříme, dokud ouška nejsou měkká (cca 45-60 minut).
Krok 2: Po uvaření ouška okrájíme tak, že si necháme, jen pěkné a rovné části. Tyto nakrájíme na nudličky cca ½ cm široké a 5 cm dlouhé. Dáme si je bokem a udržujeme je v teple (rychle tuhnou vzhledem k velkému množství zdravého kolagenu).
Krok 3: Vývar z oušek scedíme a pro náš pokrm si odložíme 200 ml vývaru.
Krok 4: Připravíme si základ - tedy bešamel, kdy rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a po krátkém osmahnutí vsypeme hladkou mouku. Dobře rozmícháme a ještě chvilku opékáme, mouka musí zůstat světlá. Podlijeme vývarem a pořádně rozmícháme. Necháme chvilku vařit a poté bešamelový základ rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a pro jistotu ještě přepasírujeme přes jemný cedník. Věřte tomu, že to má smysl – omáčka bude velejemná.
Krok 5: Žampiony si nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, ochutíme drceným kmínem a lehce podusíme ve vlastní šťávě na pánvičce.
Krok 6: Takto zpracované žampiony přidáme do scezeného bešamelu společně s nakrájenými oušky. Dobře zamícháme a přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev.
Krok 7: Vše zalijeme smetanou na šlehání a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí.
Krok 8: Společně ještě lehce vaříme za častého míchání (pozor připaluje se to) asi 10 minut, než mrkev změkne a všechny ingredience se vzájemně propojí.
Podáváme s houskovým knedlíkem, ale výborné je to i čerstvým chlebem.
Podáváme s houskovým knedlíkem, ale výborné je to i čerstvým chlebem.
Zveřejněno 29. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávaná vepřová ouška se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XjW
Moje poznámka
Zadělávaná vepřová ouška se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XjW
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 18 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 33 minutami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 2 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 2 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 3 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 4 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 13 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 17 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 18 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřová ouška,
vepřová ouška recept,
vepřové ala stroganoff,
co z prasečích kůží uvařit,
vepřová hlava zpracování,
veprove usi recepty,
vepřové uši recept,
zpracování vepřové hlavy,
vařená prasečí hlava,
vepřové ouško recepty,
recept-ouško,rypáček,
veprové ousko,
praseci hlava recept,
vepřové ouška recept,
bešamelový základ,
vepřová ouška recepty,
recept na vepřové ouška,
vepřová ouškama,
recept na vepřové ouško,
veprove praseci ouško recept
Suroviny:
vepřové uši,
mrkev,
petržel,
celer,
citron,
smetana ke šlehání,
žampióny,
nať petrželová,
sůl,
pepř,
ořech muškátový,
kmín celý,
máslo,
cibule,
vývar,
česnek
Komentáře (18)
Koupil jsem tedy dvacet deka vepřových kůží a doma toto jídlo, s malými změnami, pojednal ála Stroganoff. Mně to chutnalo tůze a už se těším jak budou kamarádi kulit baterky až jim při nejbližší pánské jízdě nabídnu "Stroganoff z vepřového kožucha"
Otííku to se Ti moc povedlo
proti gustu žádný...leč blatouchy z vepříka bych asi fakt nedala. Tím nechci degradovat recept, neb autor je již profláklý svou šikovnou vařečkou. Ale ta chrupavka, jak vyčuhuje z těch ušních proužků..jak to pak chrupne..to chce odvahu
.. jasně, je to vidět i na fotce
Možná proto jsem tam přidal ty žampiony