Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 190 kJ / 2 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,13 g |
Tuky | 40,76 g |
Vláknina | 34,90 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,31 g |
Sacharidy | 367,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a vykysnúť, potom cesto spracujeme.
Krok 2: Ja som pekáreň nepoužila, rada pracujem ručne s kysnutým cestom.
Najprv si prichystáme kvások:
V 50 ml vlažnej vody rozmiešame cukor, droždie, múku, necháme cca 20 min. stáť. Krok 3: Obidve múky dáme do misy, vmiešame soľ, pridáme olej, jogurt, kvások, postupne pridávame zvyšok vody a vypracujeme pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na dve časti - vyformujeme 2 bochánky. Necháme stáť cca 15 min. Potom každú časť zvlášť na pečiacom papieri vyvaľkáme na kruh cca 1 cm hrúbky. Krok 5: Pohárom vyznačíme stred, neprekrojíme. Nožom alebo pizza kolieskom kruh prekrojíme na "lúče" - pozri foto. Každú časť 1-2 x prekrútime. Krok 6: Potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred posypeme semiačkami. Krok 7: Necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Potom pečieme asi 15 minút pri 200 stupňoch, príp. sa riadime svojimi skúsenosťami.
Najprv si prichystáme kvások:
V 50 ml vlažnej vody rozmiešame cukor, droždie, múku, necháme cca 20 min. stáť. Krok 3: Obidve múky dáme do misy, vmiešame soľ, pridáme olej, jogurt, kvások, postupne pridávame zvyšok vody a vypracujeme pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na dve časti - vyformujeme 2 bochánky. Necháme stáť cca 15 min. Potom každú časť zvlášť na pečiacom papieri vyvaľkáme na kruh cca 1 cm hrúbky. Krok 5: Pohárom vyznačíme stred, neprekrojíme. Nožom alebo pizza kolieskom kruh prekrojíme na "lúče" - pozri foto. Každú časť 1-2 x prekrútime. Krok 6: Potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred posypeme semiačkami. Krok 7: Necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Potom pečieme asi 15 minút pri 200 stupňoch, príp. sa riadime svojimi skúsenosťami.
Zveřejněno 20. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb slunečnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XLj
Moje poznámka
Chléb slunečnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XLj
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 9 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 13 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
chléb se slunečnicí,
domácí chléb se slunečnicí,
chleba se slunečnice,
chleba ze slunečnice,
chleb slunečnice,
recept na chleba se slunecnici,
slunecnice do chleba,
domaci chleba se slunecnici,
slunečnice chléb recept,
chléb ze slunečnice,
dimaci chléb z slunečnice,
dietní chleba top recepty,
chleba ze slunečnic,
domácí chleb slunečnice,
tvarovaný chleba recept,
chlebova slunecnice,
slunečnice - recept ze seznamu,
jsou slunečnice dietní,
chleba recepty z slunečnice,
recepty ze slunečnic
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
jogurt bílý,
olej,
voda,
sůl,
droždí,
voda,
cukr,
mouka hladká,
vejce,
mák,
kmín celý,
semínka sezamová
Komentáře (48)
P.S. dovolila jsem si, poslat odkaz kamarádkám