Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb - kytka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z vykynutého těsta oddělíme malý kousek a z obou částí vytvoříme bochánky. Po opětovném vykynutí položíme velký bochánek na plech, dřevěnou hůlkou nebo držadlem vařečky do něj vymáčkneme hodně hlubokou rýhu ve tvaru kříže. Doprostřed vložíme malý bochánek a vzniklé čtvrtiny také postupně promáčkneme. Necháme opět nakynout, můžeme potřít slanou vodou a upečeme. Pekla jsem v troubě s vloženým kastrůlkem vody kvůli vytvoření páry 10 minut na 240°C, pak jsem vodu vyjmula, snížila teplotu na 220°C a dopekla.

Zveřejněno 8. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb - kytka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6O0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb - kytka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6O0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná

Přidat fotografie receptu